Sajtos, tejszínes brokkolikrémleves: sűrű és laktató
A brokkoli valódi szuperzöldség, ráadásul ízletes levest készíthetsz belőle. Elég utána egy könnyű második fogás.

Megmenti a napot a Huawei nőknek fejlesztett okosórája (x)
Az otthonodnak is jár a tündöklés - Így ragyoghat vegyszermentesen a lakás (x)
Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények - Kalandozás a közel-keleti gasztronómia világában (x)
Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)
Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Az agyag a bőr védőszentje, de nem mindegy, melyik típusát alkalmazod »
Segíti a fogyást és feltölt energiával: téli vitaminbomba smoothie citrusokkal »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
A brokkoliról mindenki tudja, hogy nagyon egészséges, rengeteg vitamint és fontos ásványi anyagot tartalmaz. Vannak azonban, akik még mindig kerülik. Ha a kételkedők megkóstolják ezt a brokkolikrémlevest, biztosan megszeretik a szuperzöldséget. Van benne krumpli is, amitől laktatóbb lesz. A tejszíntől isteni krémessé válik, a sajt pedig a ráadás.
Sajtos, tejszínes brokkolikrémleves
Hozzávalók:
- 1 db brokkoli
- 2 db krumpli
- 10 dkg sajt
- 2 dl tejszín
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db húsleveskocka
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira, a krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát is aprítsd fel. Hevítsd fel az olajat, add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre. Dobd hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva a rózsáira szedett brokkoli és a kockára vágott krumpli is mehet hozzá. Keverd alaposan össze, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, leveskockával, és főzz puhára mindent 15-20 perc alatt.
A zöldségeket pépesítsd botmixerrel, majd csorgasd bele a tejszínt, és rottyantsd össze. Tedd hozzá a reszelt vagy kis darabokra vágott sajtot. Amikor elolvad, húzd le a tűzről. Tálaláskor megszórhatod snidlinggel, újhagymával, tehetsz bele leveskockát is.
Az ősz nagy kedvence lehet a körtés sütőtökkrémleves is. Gyömbérrel még finomabb.
Még több recept