Sajtos, tejszínes brokkolikrémleves: sűrű és laktató
A brokkoli valódi szuperzöldség, ráadásul ízletes levest készíthetsz belőle. Elég utána egy könnyű második fogás.

brokkolikremelves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brokkoliról mindenki tudja, hogy nagyon egészséges, rengeteg vitamint és fontos ásványi anyagot tartalmaz. Vannak azonban, akik még mindig kerülik. Ha a kételkedők megkóstolják ezt a brokkolikrémlevest, biztosan megszeretik a szuperzöldséget. Van benne krumpli is, amitől laktatóbb lesz. A tejszíntől isteni krémessé válik, a sajt pedig a ráadás. 

Sajtos, tejszínes brokkolikrémleves

Hozzávalók:

  • 1 db brokkoli
  • 2 db krumpli
  • 10 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, a krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd fel kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát is aprítsd fel. Hevítsd fel az olajat, add hozzá a vöröshagymát, és párold üvegesre. Dobd hozzá a fokhagymát, majd pár pillanat múlva a rózsáira szedett brokkoli és a kockára vágott krumpli is mehet hozzá. Keverd alaposan össze, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. Ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, leveskockával, és főzz puhára mindent 15-20 perc alatt.
 

A zöldségeket pépesítsd botmixerrel, majd csorgasd bele a tejszínt, és rottyantsd össze. Tedd hozzá a reszelt vagy kis darabokra vágott sajtot. Amikor elolvad, húzd le a tűzről. Tálaláskor megszórhatod snidlinggel, újhagymával, tehetsz bele leveskockát is. 
Az ősz nagy kedvence lehet a körtés sütőtökkrémleves is. Gyömbérrel még finomabb. 

Ezt is szeretjük