Az igazi sajtos, tejfölös strandlángos receptje, amit a kedvenc balatoni sütödénkből kaptunk
A nyárhoz és a strandhoz a sajtos-tejfölös lángos ugyanúgy hozzátartozik, mint a fürdés. Ezzel a sokszor tesztelt recepttel jól fog sikerülni.

- Ilyen bitang nőies tud lenni a rövid frizura: előtte-utána fotók mutatnak rá, milyen sokat jelent az előnyös, divatos fazon »
- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »
- A nappali és az esti arcápolási rutin nagyon más: nem mindegy, hogy mikor mit kensz az arcodra »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Ha a strandon túl hosszú sor kígyózik a lángossütő előtt, készítsd el otthon a nyári csemegét. Kedvenc balatoni lángossütőnk, Kokas József szerint a lángos titka az egyszerűségében rejlik. Fontosnak tartja, hogy a lisztet mindig át kell szitálni. A tésztát lényeges jól kidolgozni, és krumpli, valamint tojás nélkül is tökéletes lesz. Mindig forró olajba tedd a lángost, különben nagyon megszívja magát. A sajtos-tejfölös változatról se sajnáld a fokhagymát!
Sajtos, tejfölös strandlángos
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 20 dkg tejföl
- 15 dkg sajt
- 3 dkg élesztő
- 1 bögre tej
- 1 bögre víz
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A tejet langyosítsd meg, rakd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várd meg, míg felfut, ez körülbelül 10 perc. Akkor jó, amikor már habos a teteje.
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, készíts egy mélyedést a közepébe, majd öntsd bele a megkelt élesztőt, az olajat és a vizet. Dolgozd össze, közepesen lágy tésztát kell kapnod. Amikor egynemű és hólyagos, takard le, és keleszd a duplájára körülbelül 50 perc alatt.
Pihentetés után a tésztát gyúrd át lisztezett felületen. Olajos kézzel szaggass belőle kis halmokat, majd rendezd egy tálcára, egymástól nagyobb távolságra. Takard le konyharuhával, és keleszd még 30 percig. Amikor jól megnőnek, forrósíts olajat. A tésztát a két kezeddel húzogasd kicsit szét, és rakd az olajba. Süsd a lángos mindkét felét aranybarnára, majd csepegtesd le papírtörlőn. Kend meg fokhagymával, és sajttal, tejföllel kínáld.
A lángos mellett a főtt kukoricát is készítsd el otthon! Hihetetlenül egyszerű, néhány trükktől pedig még finomabb.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept