Így készül a mennyei sarkadi pecsenye: a karajszeletek mellett füstölt kolbász is sül

A kolbásszal, gombával és sajttal sütött sarkadi pecsenye másnap talán még finomabb is, mint frissen sütve.

Sarkadi pecsenye
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A laktató, magyaros fogások szerelmesei imádni fogják a sarkadi pecsenyét, amelynek ízvilágát a füstölt kolbász és a sok reszelt sajt adja meg. Sűrű, krémes besamel szósz fogja össze a nem mindennapi vacsorát. Ha jobban szereted a sertéstarját, abból is bátran készítheted.

Sajtos sarkadi pecsenye

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 40 dkg gomba
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 dl tej
  • 3 csemegeuborka
  • 1 evőkanál liszt
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst tisztítsd meg a hártyáitól, és vágd négy-hat szeletre. A szeleteket klopfold ki, szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal, és tedd őket félre. A gombát, az uborkát és a kolbászt szeleteld fel.

Egy serpenyőben olvaszd össze a vaj felét két evőkanál olajjal, és oldalanként két-három perc alatt süsd elő benne a hússzeleteket. A megpirított húst sorakoztasd fel egy tepsiben, a szaftját öntsd alá. A serpenyőben olvaszd össze a vaj és az olaj másik felét, pirítsd meg rajta a gombát, majd add hozzá a kolbászt, és pirítsd össze egy perc alatt. Szórd meg liszttel, pirítsd kicsit meg, és ízesítsd sóval, borssal. Add hozzá az uborkát, és több adagban öntsd fel két deci tejjel. Szórd meg aprított petrezselyemmel, és kevergesd, amíg besűrűsödik. Az így kapott zöldséges szószt oszd el a hússzeleteken. Ha túl kicsi a tepsid, a szósz tetejére pakolhatod a hússzeletek másik felét. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, öntsd alá a kimaradt egy deci tejet. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt rápiruljon.

Tálald krémes brokkolisalátával!

Roppanós brokkolisaláta krémes öntettel: a coleslaw után szabadon

Ez a tavaszi saláta a coleslaw nyomába eredve teremt egy teljesen új ízvilágot, ezúttal brokkolival kísérve.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Kép: vitpho / Getty Images

Ezt is szeretjük