Sütőben sült, omlós tarja rozmaringgal: ehhez a recepthez friss fűszert használj

A rozmaringos sertéstarja még nagyobb élmény, ha vele együtt krumpli is sül a sütőben.

Rozmaringos sertéstarja sütőben

Süsd együtt a rozmaringos sertéstarját a köretként szolgáló krumplival! A hús akkor lesz az igazi, ha mielőtt a tepsibe kerül, órákig pihen a fűszeres pácban. A körethez használhatsz szezonban újkrumplit, azon kívül pedig a sárga héjú, sütni való változat a legjobb választás hozzá.

Rozmaringos sertéstarja sütőben

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 1.5 kg sertéstarja
  • 2 szál rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl balzsamecet
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 dl olívaolaj
  • bors

A krumplihoz:

  • 75 dkg krumpli
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágd ujjnyi vastag szeletekre, és enyhén klopfold ki. A páchoz a balzsamecetet és az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával, kakukkfűvel és egy kevés borssal. Helyezd a hússzeleteket ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben két-három órát.

Közben a krumplit mosd meg, és vágd hasábokra. Ha újkrumplit vagy vékony héjú típust használsz, megpucolni nem kell. Egyengesd el egy nagy tepsiben, szórd meg sóval, frissen őrölt borssal és füstölt paprikával. Tedd a tetejére a bepácolt húst, azt is sózd meg, a visszamaradt páclevet öntsd a tetejére, tegyél mellé friss rozmaringot, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd még további 10-15 percig. Közben egyszer fordítsd meg a húst.

Joghurtos páccal is mennyei húsételeket készíthetsz: mutatjuk a legjobb recepteket.

Szuperkönnyű csirkemell grillrácson sütve: a zöldfűszeres pác receptjét is megmutatjuk

Itt a jó idő, készítsd el a zöldfűszeres csirkemellet grillrácson!

Elolvasom

Kép: MilanEXPO / Getty Images

Ezt is szeretjük