Egyszerű sült csirke rozmaringos házi fűszerkeverékkel és vele sült paradicsommal
Ez a rozmaringos-paradicsomos sült csirke nem lesz száraz, rágós, és a fűszerezés is isteni.

Egyszerű sült csirke rozmaringos házi fűszerkeverékkel és vele sült paradicsommal
beauty and style
Top olvasott cikkek

Legyen tökéletes az ebéd vagy a vacsora! A sült csirkének remek zamata lesz a paradicsomtól és a rozmaringtól. Olyan omlóssá válik a hús, hogy szinte szétesik a szádban. Combok helyett akár egész csirkét is betehetsz a tepsibe.

Rozmaringos-paradicsomos csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg vaj
  • 4 ág rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál fűszerkömény
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot tisztítsd meg, mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és tedd bele a csirkecombokat. Rakd körbe a paradicsommal, helyezd a húsra a rozmaringot, szórd mellé a fokhagymagerezdeket.
 

Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, és locsold meg vele a húst, majd told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 45 percig, közben locsold meg a csirkét a saját szaftjával. Amikor már puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Tálaláskor a paradicsommal együtt kínáld.

Ezt is szeretjük