Egyszerű sült csirke rozmaringos házi fűszerkeverékkel és vele sült paradicsommal
Ez a rozmaringos-paradicsomos sült csirke nem lesz száraz, rágós, és a fűszerezés is isteni.

Egyszerű sült csirke rozmaringos házi fűszerkeverékkel és vele sült paradicsommal
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

Kalóriaszegény, epres turmixtál: ínycsiklandóan finom, pedig fogyaszt »

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Legyen tökéletes az ebéd vagy a vacsora! A sült csirkének remek zamata lesz a paradicsomtól és a rozmaringtól. Olyan omlóssá válik a hús, hogy szinte szétesik a szádban. Combok helyett akár egész csirkét is betehetsz a tepsibe.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 5 dkg vaj
  • 4 ág rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál fűszerkömény
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot tisztítsd meg, mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és tedd bele a csirkecombokat. Rakd körbe a paradicsommal, helyezd a húsra a rozmaringot, szórd mellé a fokhagymagerezdeket.
 

Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, és locsold meg vele a húst, majd told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 45 percig, közben locsold meg a csirkét a saját szaftjával. Amikor már puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Tálaláskor a paradicsommal együtt kínáld.

Blog.hu ajánló