Egyszerű sült csirke rozmaringos házi fűszerkeverékkel és vele sült paradicsommal
Ez a rozmaringos-paradicsomos sült csirke nem lesz száraz, rágós, és a fűszerezés is isteni.


- Sokáig újszerűek maradnak a legkényesebb ruhaanyagok, ha jól bánsz velük: a selyem és a gyapjú is meghálálja a törődést »
- A 62 éves Sharon Stone stílusa csupa meglepetés: a szexisen merész és a vagány ruhákat is lazán bevállalja »
- Pattanásokat, rosaceát, hajhullást okozhat ez a ronda kis élősködő: mikor merülhet fel a gyanú, hogy a bőratka a ludas? »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
Legyen tökéletes az ebéd vagy a vacsora! A sült csirkének remek zamata lesz a paradicsomtól és a rozmaringtól. Olyan omlóssá válik a hús, hogy szinte szétesik a szádban. Combok helyett akár egész csirkét is betehetsz a tepsibe.
Rozmaringos-paradicsomos csirke
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db egész csirkecomb
- 15 dkg koktélparadicsom
- 5 dkg vaj
- 4 ág rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerkömény
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombot tisztítsd meg, mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki vajjal, és tedd bele a csirkecombokat. Rakd körbe a paradicsommal, helyezd a húsra a rozmaringot, szórd mellé a fokhagymagerezdeket.
Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel, bazsalikommal, és locsold meg vele a húst, majd told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 45 percig, közben locsold meg a csirkét a saját szaftjával. Amikor már puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Tálaláskor a paradicsommal együtt kínáld.

Még több recept