Egyszerű rozmaringos, olívás csirkecomb: szaftos is, ropogós is

Ennél könnyebben aligha lehetne megoldani az ebédkészítést. Pár perc munka, rövid pácolás után bízz mindent a sütőre!

sult-csirkecomb-rozsaborssal-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült csirkecomb az az étel, amire mindig számíthatsz, hisz gyorsan összerittyentheted, jól fűszerezhető, és a bőre szép pirosra, jó ropogósra sül. Az egyszerű ételt ezúttal az édeskés, nagyon enyhén csípős rózsabors teszi különlegessé. Az olívás pác is hozzájárul ahhoz, hogy mind a tíz ujjadat megnyald utána. 

Rozmaringos, olívás csirkecomb

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 4 ág rozmaring
  • 3 evőkanál rózsabors
  • 1 dl fehérbor
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot mosd meg jó alaposan, ha szükséges, távolítsd el a maradék szőröket, és sózd be. Az olívaolajat keverd össze egy tálban a préselt fokhagymával, az őrölt borssal, egy teáskanál aprított rozmaringgal, majd kend be vele a húst. Letakarva pihentesd egy órán át a hűtőben.
 

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, rakd bele a csirkecombokat, tedd melléjük a rozmaringágakat, szórd meg egész rózsaborssal, locsold meg a borral. Fóliázd le, és 190 fokon süsd meg körülbelül 50-60 perc alatt. A sütési idő vége felé vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst. 
Az egytepsis csirkecomb is mindig jó ötlet, hisz így a köret a hússal együtt sül. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük