Egyszerű rozmaringos, olívás csirkecomb: szaftos is, ropogós is

Ennél könnyebben aligha lehetne megoldani az ebédkészítést. Pár perc munka, rövid pácolás után bízz mindent a sütőre!

sult-csirkecomb-rozsaborssal-recept
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült csirkecomb az az étel, amire mindig számíthatsz, hisz gyorsan összerittyentheted, jól fűszerezhető, és a bőre szép pirosra, jó ropogósra sül. Az egyszerű ételt ezúttal az édeskés, nagyon enyhén csípős rózsabors teszi különlegessé. Az olívás pác is hozzájárul ahhoz, hogy mind a tíz ujjadat megnyald utána. 

Rozmaringos, olívás csirkecomb

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb
  • 4 ág rozmaring
  • 3 evőkanál rózsabors
  • 1 dl fehérbor
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombot mosd meg jó alaposan, ha szükséges, távolítsd el a maradék szőröket, és sózd be. Az olívaolajat keverd össze egy tálban a préselt fokhagymával, az őrölt borssal, egy teáskanál aprított rozmaringgal, majd kend be vele a húst. Letakarva pihentesd egy órán át a hűtőben.
 

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, rakd bele a csirkecombokat, tedd melléjük a rozmaringágakat, szórd meg egész rózsaborssal, locsold meg a borral. Fóliázd le, és 190 fokon süsd meg körülbelül 50-60 perc alatt. A sütési idő vége felé vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst. 
Az egytepsis csirkecomb is mindig jó ötlet, hisz így a köret a hússal együtt sül. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük