Egyszerű rozmaringos, olívás csirkecomb: szaftos is, ropogós is
Ennél könnyebben aligha lehetne megoldani az ebédkészítést. Pár perc munka, rövid pácolás után bízz mindent a sütőre!

- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
A sült csirkecomb az az étel, amire mindig számíthatsz, hisz gyorsan összerittyentheted, jól fűszerezhető, és a bőre szép pirosra, jó ropogósra sül. Az egyszerű ételt ezúttal az édeskés, nagyon enyhén csípős rózsabors teszi különlegessé. Az olívás pác is hozzájárul ahhoz, hogy mind a tíz ujjadat megnyald utána.
Rozmaringos, olívás csirkecomb
Hozzávalók
- 8 db csirkecomb
- 4 ág rozmaring
- 3 evőkanál rózsabors
- 1 dl fehérbor
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombot mosd meg jó alaposan, ha szükséges, távolítsd el a maradék szőröket, és sózd be. Az olívaolajat keverd össze egy tálban a préselt fokhagymával, az őrölt borssal, egy teáskanál aprított rozmaringgal, majd kend be vele a húst. Letakarva pihentesd egy órán át a hűtőben.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, rakd bele a csirkecombokat, tedd melléjük a rozmaringágakat, szórd meg egész rózsaborssal, locsold meg a borral. Fóliázd le, és 190 fokon süsd meg körülbelül 50-60 perc alatt. A sütési idő vége felé vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst.
Az egytepsis csirkecomb is mindig jó ötlet, hisz így a köret a hússal együtt sül.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept