Szuper szaftos sertéstarja rozmaringos pácban: grillrácson vagy sütőben is készülhet

A legjobb húsrész a grillezéshez a sertéstarja, amelyhez nagyon jól megy a rozmaringos pác.

Grillezett rozmaringos sertéstarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szaftos, zsíros sertéstarja szinte kínálja magát, hogy grillrácson süsd meg, ugyanis nagyon nehezen szárad ki. A tökéletes eredmény egyik titka, hogy sütés előtt legalább egy napig kell pácolni. Ehhez számtalan receptet találhatsz, ezzel a rozmaringos keverékkel sem lőhetsz mellé.

Rozmaringos grillezett sertéstarja

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéstarja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tarját vágd ujjnyi vastag szeletekre. Enyhén klopfold ki, de vigyázz, ne legyen túl vékony. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, az apróra vágott rozmaringgal, a pirospaprikával és a borssal. A hússzeleteket tedd egy dobozba, kend meg őket a páccal, és így pihentesd a hűtőben legalább egy éjszakát.

 

Másnap vedd ki a pácból, és sózd meg a húst. Forró grillrácson tíz perc alatt süsd puhára. Ha ezt a megoldást választod, percenként fordítsd meg, és közben folyamatosan kenegesd a visszamaradt páclével. Ha tepsiben készíted, 180 fokos sütőbe told alufóliával letakarva másfél órára. A sütési idő végén vedd le a fóliát a tetejéről, és kicsit pirítsd meg a szeleteket.

Akkor is grillezhetsz, ha nem fogyasztasz húst: a legjobb vegán opciókat is megmutatjuk.

Így grillezz vegaként: húsmentes opciók, amik mindent visznek

A grillszezon sokak számára a húsos ételekről szól, ám ha vegetáriánus vagy, akkor sem kell kimaradnod a nyári sütögetésből: ezek az ötletek biztosan tetszeni fognak!

Elolvasom

Kép: Lilechka75 / Getty Images

Ezt is szeretjük