Rozmaringos, gránátalmás csirkecomb: érzékeket ébresztő, őszi recept
A rozmaringgal és gránátalmával sült csirkecomb igazi őszi kedvenc lesz.
A sültcsirkecomb-receptek általában hálásak: viszonylag egyszerűek, nem muszáj velük sokat pepecselni, csak be kell tolni a sütőbe. Néha azonban érdemes a jól megszokott recepteket egy kicsit megbolondítani: gyümölccsel, másfajta fűszerezéssel. Most mutatunk egy isteni, őszi gránátalmás csirkecombreceptet.
Rozmaringos-gránátalmás csirkecomb
Hozzávalók 2 személyre
- 2 db csirkecomb
- 1 db gránátalma
- 2 szál rozmaring
- 0.5 dl fehérbor
- 1 ek vaj
- 1 fej fokhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 0.5 citrom
- só
- bors
Elkészítés:
Vajazz ki egy tűzálló tálat, majd tedd bele a megmosott csirkecombokat. A combok tetejét vajazd meg egy kicsit, sózd és borsozd őket ízlés szerint. Tedd rájuk a rozmaringágakat, kicsit morzsolhatod is. A kaliforniai paprikát vágd cikkekre, a citromot karikákra, és tedd őket a hús mellé. A fokhagymát egészben vágd félbe, és ezt is tedd a tálba. Öntsd rá a fél deciliter fehérbort, majd a gránátalmamagokat szórd rá a csirkecombokra. 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd őket fóliával lefedve egy órán át. Végül vedd le a fóliát és nélküle süsd még egy kicsit, hogy megpiruljon a teteje.
Tepsis csirkecomb vele sült fügével: kívül ropogós, belül omlós
A fügével sült csirkecomb az édes és sós ízek tökéletes kombinációja, igazi fejedelmi ebéd lehet.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: Getty Images Hungary.
OLVASD EL EZT IS!