Rozmaringos, gránátalmás csirkecomb: érzékeket ébresztő, őszi recept

A rozmaringgal és gránátalmával sült csirkecomb igazi őszi kedvenc lesz.

Rozmaringos, gránátalmás csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sültcsirkecomb-receptek általában hálásak: viszonylag egyszerűek, nem muszáj velük sokat pepecselni, csak be kell tolni a sütőbe. Néha azonban érdemes a jól megszokott recepteket egy kicsit megbolondítani: gyümölccsel, másfajta fűszerezéssel. Most mutatunk egy isteni, őszi gránátalmás csirkecombreceptet.

Rozmaringos-gránátalmás csirkecomb

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 db csirkecomb
  • 1 db gránátalma
  • 2 szál rozmaring
  • 0.5 dl fehérbor
  • 1 ek vaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 0.5 citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Vajazz ki egy tűzálló tálat, majd tedd bele a megmosott csirkecombokat. A combok tetejét vajazd meg egy kicsit, sózd és borsozd őket ízlés szerint. Tedd rájuk a rozmaringágakat, kicsit morzsolhatod is. A kaliforniai paprikát vágd cikkekre, a citromot karikákra, és tedd őket a hús mellé. A fokhagymát egészben vágd félbe, és ezt is tedd a tálba. Öntsd rá a fél deciliter fehérbort, majd a gránátalmamagokat szórd rá a csirkecombokra. 180 °C-ra előmelegített sütőben süsd őket fóliával lefedve egy órán át. Végül vedd le a fóliát és nélküle süsd még egy kicsit, hogy megpiruljon a teteje.

Tepsis csirkecomb vele sült fügével: kívül ropogós, belül omlós

A fügével sült csirkecomb az édes és sós ízek tökéletes kombinációja, igazi fejedelmi ebéd lehet.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük