Fűszeres, epres rebarbarakompót: nem is hinnéd, milyen finom
Hihetetlen, hogy a rebarbarából mennyi mindent készíthetsz. A kompót eperrel turbózva egyszerűen isteni.

Fűszeres, epres rebarbarakompót: nem is hinnéd, milyen finom
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

70 éves, de jobban öltözik, mint a legtöbb fiatal: 13 izgalmas szett az Instagram divatikonjától »

Nagy a fenekük, de nem félnek megmutatni: minden nő szexi, ha szabadnak érzi magát »

Alig került smink a 49 éves színésznőre: Cate Blanchett ezt is bevállalta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most már rengeteg helyen juthatsz hozzá a rebarbarához. Gyógyhatása miatt őseink kedvelték, majd kicsit feledésbe merült. Mostanában viszont egyre felkapottabb. Fogyókúra során igazi társ, hisz alig van benne kalória. A rebarbarából isteni kompótot főzhetsz. Mivel kicsit savanykás, érdemes hozzá édesebb epret tenni. Figyelj arra, hogy a rebarbarának csak a szára ehető, a levele mérgező.

Hozzávalók:

  • 40 dkg rebarbara
  • 30 dkg eper
  • 15 dkg cukor
  • 2 rúg vanília
  • szegfűszeg
  • csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbaraszárról húzd le a külső héját, és vágd fel kis darabokra. Az epret alaposan mosd meg, csumázd le, a nagyobb darabokat vágd fel. Tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi mindent ellep. Ízesítsd cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és csillagánizzsal. Kis lángon főzd forrástól számítva öt-hét percig. Közben ne keverd, csak rázogasd az edényt, különben összetörhet az eper és a rebarbara. Hagyd az edényben kihűlni.
 

Ezt is szeretjük