Fűszeres, epres rebarbarakompót: nem is hinnéd, milyen finom
Hihetetlen, hogy a rebarbarából mennyi mindent készíthetsz. A kompót eperrel turbózva egyszerűen isteni.
Most már rengeteg helyen juthatsz hozzá a rebarbarához. Gyógyhatása miatt őseink kedvelték, majd kicsit feledésbe merült. Mostanában viszont egyre felkapottabb. Fogyókúra során igazi társ, hisz alig van benne kalória. A rebarbarából isteni kompótot főzhetsz. Mivel kicsit savanykás, érdemes hozzá édesebb epret tenni. Figyelj arra, hogy a rebarbarának csak a szára ehető, a levele mérgező.
Rebarbarakompót recept
Hozzávalók
- 40 dkg rebarbara
- 30 dkg eper
- 15 dkg cukor
- 2 rúg vanília
- szegfűszeg
- csillagánizs
Elkészítés:
A rebarbaraszárról húzd le a külső héját, és vágd fel kis darabokra. Az epret alaposan mosd meg, csumázd le, a nagyobb darabokat vágd fel. Tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi mindent ellep. Ízesítsd cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és csillagánizzsal. Kis lángon főzd forrástól számítva öt-hét percig. Közben ne keverd, csak rázogasd az edényt, különben összetörhet az eper és a rebarbara. Hagyd az edényben kihűlni.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept