Fűszeres, epres rebarbarakompót: nem is hinnéd, milyen finom
Hihetetlen, hogy a rebarbarából mennyi mindent készíthetsz. A kompót eperrel turbózva egyszerűen isteni.

Fűszeres, epres rebarbarakompót: nem is hinnéd, milyen finom
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most már rengeteg helyen juthatsz hozzá a rebarbarához. Gyógyhatása miatt őseink kedvelték, majd kicsit feledésbe merült. Mostanában viszont egyre felkapottabb. Fogyókúra során igazi társ, hisz alig van benne kalória. A rebarbarából isteni kompótot főzhetsz. Mivel kicsit savanykás, érdemes hozzá édesebb epret tenni. Figyelj arra, hogy a rebarbarának csak a szára ehető, a levele mérgező.

Rebarbarakompót recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg rebarbara
  • 30 dkg eper
  • 15 dkg cukor
  • 2 rúg vanília
  • szegfűszeg
  • csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

A rebarbaraszárról húzd le a külső héját, és vágd fel kis darabokra. Az epret alaposan mosd meg, csumázd le, a nagyobb darabokat vágd fel. Tedd fel főni valamivel több vízben, mint amennyi mindent ellep. Ízesítsd cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és csillagánizzsal. Kis lángon főzd forrástól számítva öt-hét percig. Közben ne keverd, csak rázogasd az edényt, különben összetörhet az eper és a rebarbara. Hagyd az edényben kihűlni.
 

Ezt is szeretjük