Elronthatatlan rántott máj recept

Kívül ropogós, belül omlós

A csirkemáj remek alapanyag, olcsón és könnyen beszerezheted, és kirántva isteni finom.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rántott máj sem bonyolultabb, mint bármelyik panírban sült fogás, csak pár hozzávaló kell és egy serpenyőnyi forró olaj.

Ha főzés előtt fokhagymás olajban pácolod kicsit, még finomabb lesz!

Rántott máj

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemáj
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • fél deci tej
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc

Elkészítés menete:

Nem lesz bonyolult dolgod. A májakat tisztítsd meg jó alaposan, a nemkívánatos részeket vágd ki, csak a tiszta májjal dolgozz majd. A lisztet, a morzsát és a tojásokat tedd külön tálkákba, amikben majd meg tudod forgatni a májakat.

A tojást verd fel a tejjel, és adj hozzá egy kis sót is. Ha minden előkészülettel megvagy, egy serpenyőbe önts annyi olajat, hogy félig ellepje majd a bepanírozott májakat, és tedd fel forrósodni.

Amíg az olaj melegszik, kezdd el a panírozást, ha pedig összejött egy serpenyőnyi panírozott máj, kezdd el a sütést is.

Ezt a két tevékenységet párhuzamosan is végezheted, így hamar kész leszel. A kisütött májakat szedd papírtörlőre, és tálald savanyúsággal, valamint tört krumplival.

A legfinomabb csirkés fogások

A csirke a legkedveltebb alapanyagok egyike, relatíve olcsón beszerezhető és sokoldalúan felhasználható

7 kedvenc csirkés étel receptje - Sajtos, tejfölös, paprikás

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük