Egyszerű rántott karfiol
Kívül ropogós, belül lágy
A karfiol rózsáinak is jól áll, ha megmártod lisztben, tojásban és zsemlemorzsában őket, majd forró olajba mártva kisütöd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karfiolt egész évben beszerezheted a közeli piacon vagy szinte bármelyik kisboltban, így bármikor összedobhatsz belőle egy finom ebédet.

Tálalj mellé házi készítésű majonézt, hogy igazán jó legyen, a receptet itt találod hozzá!

Rántott karfiol

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • ízlés szerint só
  • liszt a panírozáshoz
  • 2-3 tojás a panírozáshoz
  • fél deci tej
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A karfiolt szedd rózsáira, és tisztítsd meg őket alaposan. Egy lábasban tégy fel vizet, adj hozzá egy kis sót, és tedd bele a rózsákat, főzd őket félpuhára. Amíg főnek, készítsd elő egy tálba a lisztet, egy másikban verd habosra a tojást a tejjel, egy harmadikba tedd a zsemlemorzsát.

Amikor kellőképp megpuhultak a karfiolrózsák, panírozd be őket, és tedd egy tálba a kész példányokat. Amikor mindenki megkapta a bundát, forrósíts olajat egy serpenyőben, és süsd készre pár perc alatt benne a panírozott zöldségeket.

Egy tányérba készíts elő papírtörlőt, majd erre szedd az elkészült darabokat. Krumplival, rizzsel vagy bármilyen, általad kedvelt körettel finom lesz.

A legfinomabb rántott ételek

A ropogós bunda bármilyen finomságot takarhat.

Ezt is szeretjük