Egyszerű rántott karfiol
A karfiol rózsáinak is jól áll, ha megmártod lisztben, tojásban és zsemlemorzsában őket, majd forró olajba mártva kisütöd.
A karfiolt egész évben beszerezheted a közeli piacon vagy szinte bármelyik kisboltban, így bármikor összedobhatsz belőle egy finom ebédet.
Tálalj mellé házi készítésű majonézt, hogy igazán jó legyen, a receptet itt találod hozzá!
Rántott karfiol
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol
- ízlés szerint só
- liszt a panírozáshoz
- 2-3 tojás a panírozáshoz
- fél deci tej
- zsemlemorzsa a panírozáshoz
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A karfiolt szedd rózsáira, és tisztítsd meg őket alaposan. Egy lábasban tégy fel vizet, adj hozzá egy kis sót, és tedd bele a rózsákat, főzd őket félpuhára. Amíg főnek, készítsd elő egy tálba a lisztet, egy másikban verd habosra a tojást a tejjel, egy harmadikba tedd a zsemlemorzsát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Amikor kellőképp megpuhultak a karfiolrózsák, panírozd be őket, és tedd egy tálba a kész példányokat. Amikor mindenki megkapta a bundát, forrósíts olajat egy serpenyőben, és süsd készre pár perc alatt benne a panírozott zöldségeket.
Egy tányérba készíts elő papírtörlőt, majd erre szedd az elkészült darabokat. Krumplival, rizzsel vagy bármilyen, általad kedvelt körettel finom lesz.
A legfinomabb rántott ételek
A ropogós bunda bármilyen finomságot takarhat.
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- tojás
Így készül az eredeti cordon bleu
- fokhagyma
- brokkoli