Rántott gomba
A gomba változatosan készíthető étel, fogyaszthatod levesként, készíthetsz belőle finom ragut, vagy bepanírozhatod és kiránthatod.
Rántani mindent lehet, és kell is, a ropogós bundában sült ételeknek nemigen van párja, akár magában is fogyaszthatod, de a legjobb, ha egy kis tartár azért van a közelben.


Panírozás előtt töltheted sajttal, hússal vagy valamilyen remek zöldséggel, úgy is zseniális ételt kapsz.
Rántott gomba
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperke
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Ha rántottál már bármit is, akkor egészen ismerős lesz a készítés menete. A gombákat tisztítsd meg - bőven elég őket alaposan átmosni, és a szárukat eltávolítani, felesleges a "bőrüket" is lehúzni - majd egy kicsit sózd és borsozd be. Az olajat egy mélyebb serpenyőben tedd fel forrósodni. A két tojást verd habosra, és add hozzájuk a tejet, a lisztet és a morzsát két külön tálba mérd ki - lehet, hogy elég lesz kevesebb is belőlük, az a legjobb, ha folyamatosan adagolod, így nem pazarolsz.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A gombafejeket forgasd meg a lisztben, úsztasd meg a tojásban, majd gondoskodj róla, hogy morzsa is kerüljön minden részére. Ha már kész vagy pár darabbal, és az olaj is elég forró, kezdheted is sütni őket, csak dobd a forró zsiradékba, és várd meg, amíg aranybarnák lesznek, majd szedd ki őket egy papírtörlőre.
Gomba, gomba, gomba!
Millióféle étel készíthető belőle, és mind nagyon finom, képes cikkünkben erre kerestünk bizonyítékokat.