Rántott gomba
Így lesz tökéletes
A gomba változatosan készíthető étel, fogyaszthatod levesként, készíthetsz belőle finom ragut, vagy bepanírozhatod és kiránthatod.
- Hátráltatja a hajnövekedést és irritációt okoz: 4 praktika, ami segít megszabadulni a fejbőrön lévő lerakódásoktól »
- Lila Moss szemöldöke kiszőkült: Kate Moss 19 éves lánya bohém stílusra váltott »
- 16 must-have nyári ruhadarab, amit most kedvező áron tudsz beszerezni: a jövő szezonban is divatosak lesznek »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
Rántani mindent lehet, és kell is, a ropogós bundában sült ételeknek nemigen van párja, akár magában is fogyaszthatod, de a legjobb, ha egy kis tartár azért van a közelben.


Panírozás előtt töltheted sajttal, hússal vagy valamilyen remek zöldséggel, úgy is zseniális ételt kapsz.
Rántott gomba
Hozzávalók:
- 50 dkg csiperke
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Ha rántottál már bármit is, akkor egészen ismerős lesz a készítés menete. A gombákat tisztítsd meg - bőven elég őket alaposan átmosni, és a szárukat eltávolítani, felesleges a "bőrüket" is lehúzni - majd egy kicsit sózd és borsozd be. Az olajat egy mélyebb serpenyőben tedd fel forrósodni. A két tojást verd habosra, és add hozzájuk a tejet, a lisztet és a morzsát két külön tálba mérd ki - lehet, hogy elég lesz kevesebb is belőlük, az a legjobb, ha folyamatosan adagolod, így nem pazarolsz.
A gombafejeket forgasd meg a lisztben, úsztasd meg a tojásban, majd gondoskodj róla, hogy morzsa is kerüljön minden részére. Ha már kész vagy pár darabbal, és az olaj is elég forró, kezdheted is sütni őket, csak dobd a forró zsiradékba, és várd meg, amíg aranybarnák lesznek, majd szedd ki őket egy papírtörlőre.
Gomba, gomba, gomba!
Millióféle étel készíthető belőle, és mind nagyon finom, képes cikkünkben erre kerestünk bizonyítékokat.