A friss zöldségeknél nincs jobb vitaminforrás, azonban nyersen egy idő után unalmasak lehetnek, de egy kis sütéssel, meg pár hozzávalóval kiegészítve az egész szezonban fogyaszthatod őket, anélkül, hogy rájuk unnál. Készítsd el a kedvenceidet, edd őket minél többször, az alakod miatt pedig egy percig se aggódj!

Rakott brokkoli
A brokkoli tömve van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, melyek egy része ugyan távozik a sütés-főzéskor, de azért marad is benne rendesen. A legfinomabb sajttal és tejföllel, na meg egy kis baconnel megpakolva, de ha valamilyen oknál fogva éppen diétázol, akkor nyilván ezek nélkül érdemes készítened, azért egy kis sovány sajt és natúr joghurt nem árt hozzá, és az még az alakod sem veszélyezteti.

Rakott cukkini
A cukkini minden diétázó kedvence, hiszen tele van a szervezet számára fontos anyagokkal, ugyanakkor energiatartalma nagyon alacsony, zsírtartalma pedig gyakorlatilag nincs. Ne felejtsd el sütés előtt besózni és lecsepegtetni, viszonylag semleges íze miatt pedig szinte bármivel kombinálhatod, amivel csak jólesik.

Rakott spenót
Popeye kedvence elsőre talán furcsán mutat ebben a felsorolásban, pedig nagyon is itt a helye, egyrészt, mert egészséges, másrészt, mert rendes diéta nincs nélküle, harmadrészt pedig azért, mert ha szezonja van, olcsón és gyorsan készíthetsz belőle mennyei rakottast.

Rakottas háromféle zöldségből
Ha igazán szereted a zöldségeket, halmozd az élvezeteket! Állítsd össze a három kedvencedet, és süsd őket együtt, a lédús paradicsom, a laktató cukkini és a zamatos padlizsán tökéletes hármast alkotnak, és egy tálban összegyűjthetsz mindent, amire csak a szervezetednek szüksége lehet.

Rakott kelbimbó
A kelbimbó mindenhogy finom, akár magában megsütve, akár kifőzve, de néhány fűszerrel és egy kis sovány sonkával megrakva egyszerűen isteni fogás, köretnek és főételnek is tökéletes.

Rakott padlizsán
A természetes A- és C-vitamin-források egyik legnagyobbika és egyben legfinomabbika sem maradhat le a listánkról. A legegyszerűbb, paradicsommal együtt sütött verziótól a bonyolultabb muszakáig mindenhogy remek ételt készíthetsz belőle, és az alakod miatt sem kell nagyon aggódnod.

Rakott karfiol
A brokkoli nem is olyan távoli rokona is remek fogás egy tálban jól megpakolva és megsütve. C-vitaminban és ásványi anyagokban gazdag, ezért érdemes minél gyakrabban elővenned, a nem annyira diétás változat gazdagon meg van pakolva tejföllel és minden földi jóval, de ha csökkented az adagokat, akkor nem tartalmaz vészesen sok kalóriát.
7 recept a tavaszi zsírégetéshez
Közeleg a bikiniszezon, és még nem érzed, hogy tökéletesen felkészültél rá? Egy percig se aggódj, isteni salátákkal felgyorsíthatod a folyamatot!
7 zsírégető recept tavaszra
Nézegess képeket!
Elolvasom