Pikáns fűszeres gombafasírt
Húsmentes ebéd
Néha érdemes olyan napot tartani, amikor nem fogyasztasz húst, ez a fogás tökéletesen alkalmas erre.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szinte teljesen ugyanúgy készül, mint a húsos változat, készítheted olajban sütve, vagy ha igazán egészséges fogást szeretnél, akkor tepsiben, minimális olaj felhasználásával is.

Saláták mellé vagy magában fogyasztva is remek, és bármilyen körettel jól működik.

Gombafasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csapott evőkanál majoránna
  • 1 szikkadt zsömle
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • zsemlemorzsa a forgatáshoz

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A gombát tisztítsd meg, és darabold minél apróbbra. A zsömlét áztasd tejbe. A hagymát kockázd fel, egy kevés olívaolajon, serpenyőben dinszteld meg, majd add hozzá a gombát, és főzd addig, amíg megpuhul. Ha ezzel kész vagy, vedd le a tűzről, tedd egy tálba, és fűszerezd ízlésednek megfelelően.

Egy botmixerrel menj át rajta egyszer, nem kell, hogy pépes legyen, de így könnyebb lesz vele dolgoznod. Ezután szaggasd hozzá a tejbe áztatott zsömlét, üsd hozzá a tojást, ha valamelyik összetevő eddig kimaradt, azt még tedd bele, majd keverd össze az egészet. Akkor jó, ha formálható, lágy masszát kaptál. Ha ilyen, akkor nincs más dolgod, mint egy tányérba némi zsemlemorzsát szórni, a masszából kis golyókat gyúrni, a morzsában jól meghempergetni, aztán kisütni bő olajban vagy sütőpapíron, tepsiben.

Így lesz tökéletes a fasírt

Ha nem a húsos változatot készíted, akkor is tartsd be az alapvető szabályokat!

OLVASD EL EZT IS!

rakott kel lead
  • zöldség
  • bacon

Rakott kelbimbó

gomba lead
  • gomba
  • saláták, zöldséges ételek

Rántott gomba

Blog.hu ajánló