Rakott krumpli, ahogy a törökök csinálják
Fűszeresebb, mint a miénk, és paradicsom is van benne, de szintén nagyon finom. Bár macerásabb elkészíteni, érdemes kipróbálni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott krumpli sok nemzet étlapján szerepel, nem véletlenül: egyszerű és nagyon finom. Néhány fűszerrel és csavarral pedig könnyű neki egyedi jelleget adni.

A török változatot a paradicsom és a menta teszi egzotikussá, de szerencsére nem szükséges az elkészítéséhez semmilyen beszerezhetetlen összetevő.

Török rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg darált bárány- vagy marhahús
  • 60 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 puha paradicsom
  • 2 vöröshagyma
  • 3 dl húsleves - kockából is lehet
  • 1 evőkanál olaj
  • friss mentalevelek
  • őrölt kömény
  • fahéj
  • őrölt bors

A krumplit hámozd meg és karikázd fel, a hagymát kockázd fel. A vajat és az olajat olvaszd össze, pirítsd meg rajta a krumpliszeleteket, forrósítsd fel, majd szedd egy tálba. Az olajon párold üvegesre a hagymát. Add hozzá a darált húst, fűszerezd a köménymaggal, fahéjjal, borsmentával és az apróra vágott petrezselyem felével, és süsd fehéredésig, állandóan kevergetve.

Egy tűzálló tálba tedd a krumplit, öntsd rá a húst, majd fedd le a paradicsomkarikákkal. A húslevessel öntsd le, majd előmelegített sütőben lefedve süsd fél órát, utána pirítsd negyed órát fedő nélkül.

Ezt is szeretjük