Rakott krumpli, ahogy a törökök csinálják
Fűszeresebb, mint a miénk, és paradicsom is van benne, de szintén nagyon finom. Bár macerásabb elkészíteni, érdemes kipróbálni.
A rakott krumpli sok nemzet étlapján szerepel, nem véletlenül: egyszerű és nagyon finom. Néhány fűszerrel és csavarral pedig könnyű neki egyedi jelleget adni.


A török változatot a paradicsom és a menta teszi egzotikussá, de szerencsére nem szükséges az elkészítéséhez semmilyen beszerezhetetlen összetevő.
Török rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg darált bárány- vagy marhahús
- 60 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 2 csokor petrezselyem
- 2 puha paradicsom
- 2 vöröshagyma
- 3 dl húsleves - kockából is lehet
- 1 evőkanál olaj
- friss mentalevelek
- őrölt kömény
- fahéj
- őrölt bors
- só
A krumplit hámozd meg és karikázd fel, a hagymát kockázd fel. A vajat és az olajat olvaszd össze, pirítsd meg rajta a krumpliszeleteket, forrósítsd fel, majd szedd egy tálba. Az olajon párold üvegesre a hagymát. Add hozzá a darált húst, fűszerezd a köménymaggal, fahéjjal, borsmentával és az apróra vágott petrezselyem felével, és süsd fehéredésig, állandóan kevergetve.
Egy tűzálló tálba tedd a krumplit, öntsd rá a húst, majd fedd le a paradicsomkarikákkal. A húslevessel öntsd le, majd előmelegített sütőben lefedve süsd fél órát, utána pirítsd negyed órát fedő nélkül.
OLVASD EL EZT IS!

- cukkini
- egytálétel
Mediterrán rakott cukkíni

- rizs
- egytálétel
Sütőben készített rizses hús paradicsommal és sajttal

- krumpli
- egytálétel