Rakott krumpli, ahogy a törökök csinálják
Fűszeresebb, mint a miénk, és paradicsom is van benne, de szintén nagyon finom. Bár macerásabb elkészíteni, érdemes kipróbálni.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott krumpli sok nemzet étlapján szerepel, nem véletlenül: egyszerű és nagyon finom. Néhány fűszerrel és csavarral pedig könnyű neki egyedi jelleget adni.

A török változatot a paradicsom és a menta teszi egzotikussá, de szerencsére nem szükséges az elkészítéséhez semmilyen beszerezhetetlen összetevő.

Török rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg darált bárány- vagy marhahús
  • 60 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2 csokor petrezselyem
  • 2 puha paradicsom
  • 2 vöröshagyma
  • 3 dl húsleves - kockából is lehet
  • 1 evőkanál olaj
  • friss mentalevelek
  • őrölt kömény
  • fahéj
  • őrölt bors

A krumplit hámozd meg és karikázd fel, a hagymát kockázd fel. A vajat és az olajat olvaszd össze, pirítsd meg rajta a krumpliszeleteket, forrósítsd fel, majd szedd egy tálba. Az olajon párold üvegesre a hagymát. Add hozzá a darált húst, fűszerezd a köménymaggal, fahéjjal, borsmentával és az apróra vágott petrezselyem felével, és süsd fehéredésig, állandóan kevergetve.

Egy tűzálló tálba tedd a krumplit, öntsd rá a húst, majd fedd le a paradicsomkarikákkal. A húslevessel öntsd le, majd előmelegített sütőben lefedve süsd fél órát, utána pirítsd negyed órát fedő nélkül.

Ezt is szeretjük