Rakott brokkoli baconnel és tejföllel

Laktató és ízletes

Laktató és ízletes finomság. Akkor sincs szükséged pluszkalóriákra, ha beköszönt a hideg.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A brokkoli közismerten nagyon egészséges zöldség, segít a rák megelőzésében, és kalcium-, valamint vastartalma is igen magas, tehát érdemes minél gyakrabban fogyasztanod.

Tejföl nélkül is készítheted, akkor még kevésbé hizlal, és a sütővel sem kell bajlódnod.

Rakott brokkoli baconnel

Hozzávalók:

  • 2 kisebb fej brokkoli
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 csokor bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Fogj egy lábast, önts bele annyi vizet, hogy majd ellepje a zöldséget, forrald fel, majd tedd bele a már rózsákra szedett, átmosott brokkolit. Nagyjából hét perc alatt fő megfelelő állagúra, a lényeg az, hogy ne legyen teljesen puha, maradjon inkább ropogós. Amíg fő, addig a lilahagymát kockázd fel, sózd be és tedd félre. Ezután egy serpenyőben melegítsd meg a vajat, törd bele a fokhagymát és a kockára vágott bacont, majd pirítsd át alaposan.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha szépen megpirult, tedd félre, majd egy tűzálló tálba tedd a brokkolit, öntsd rá a fokhagymás-baconös-vajas egyveleget és a sós lilahagymát is. Keverd össze alaposan, szórj rá egy kis bazsalikomot, borsozd meg kedved szerint, majd az egész tetején oszlasd el a tejfölt és szórj rá reszelt sajtot. Ha mindez megvan, tedd tíz percre sütőbe, hogy szépen rápiruljon a tejföl és megolvadjon a sajt. Ezután fogyaszthatod.

Mindenki amatőrként kezdi

Ha még nem lested el tökéletesen a konyhai fortélyokat, nézz be képgalériánkba néhány jótanácsért!

13 súlyos konyhai baki

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük