Rakott brokkoli baconnel és tejföllel
Laktató és ízletes finomság. Akkor sincs szükséged pluszkalóriákra, ha beköszönt a hideg.
A brokkoli közismerten nagyon egészséges zöldség, segít a rák megelőzésében, és kalcium-, valamint vastartalma is igen magas, tehát érdemes minél gyakrabban fogyasztanod.
Tejföl nélkül is készítheted, akkor még kevésbé hizlal, és a sütővel sem kell bajlódnod.
Rakott brokkoli baconnel
Hozzávalók:
- 2 kisebb fej brokkoli
- 1 fej lilahagyma
- 10 dkg bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 1 csokor bazsalikom
- só, bors
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
Fogj egy lábast, önts bele annyi vizet, hogy majd ellepje a zöldséget, forrald fel, majd tedd bele a már rózsákra szedett, átmosott brokkolit. Nagyjából hét perc alatt fő megfelelő állagúra, a lényeg az, hogy ne legyen teljesen puha, maradjon inkább ropogós. Amíg fő, addig a lilahagymát kockázd fel, sózd be és tedd félre. Ezután egy serpenyőben melegítsd meg a vajat, törd bele a fokhagymát és a kockára vágott bacont, majd pirítsd át alaposan.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha szépen megpirult, tedd félre, majd egy tűzálló tálba tedd a brokkolit, öntsd rá a fokhagymás-baconös-vajas egyveleget és a sós lilahagymát is. Keverd össze alaposan, szórj rá egy kis bazsalikomot, borsozd meg kedved szerint, majd az egész tetején oszlasd el a tejfölt és szórj rá reszelt sajtot. Ha mindez megvan, tedd tíz percre sütőbe, hogy szépen rápiruljon a tejföl és megolvadjon a sajt. Ezután fogyaszthatod.
Mindenki amatőrként kezdi
Ha még nem lested el tökéletesen a konyhai fortélyokat, nézz be képgalériánkba néhány jótanácsért!
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- nyár