Rakott brokkoli baconnel és tejföllel
Laktató és ízletes
Laktató és ízletes finomság. Akkor sincs szükséged pluszkalóriákra, ha beköszönt a hideg.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A brokkoli közismerten nagyon egészséges zöldség, segít a rák megelőzésében, és kalcium-, valamint vastartalma is igen magas, tehát érdemes minél gyakrabban fogyasztanod.

Tejföl nélkül is készítheted, akkor még kevésbé hizlal, és a sütővel sem kell bajlódnod.

Rakott brokkoli baconnel

Hozzávalók:

  • 2 kisebb fej brokkoli
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 1 csokor bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Fogj egy lábast, önts bele annyi vizet, hogy majd ellepje a zöldséget, forrald fel, majd tedd bele a már rózsákra szedett, átmosott brokkolit. Nagyjából hét perc alatt fő megfelelő állagúra, a lényeg az, hogy ne legyen teljesen puha, maradjon inkább ropogós. Amíg fő, addig a lilahagymát kockázd fel, sózd be és tedd félre. Ezután egy serpenyőben melegítsd meg a vajat, törd bele a fokhagymát és a kockára vágott bacont, majd pirítsd át alaposan.

Ha szépen megpirult, tedd félre, majd egy tűzálló tálba tedd a brokkolit, öntsd rá a fokhagymás-baconös-vajas egyveleget és a sós lilahagymát is. Keverd össze alaposan, szórj rá egy kis bazsalikomot, borsozd meg kedved szerint, majd az egész tetején oszlasd el a tejfölt és szórj rá reszelt sajtot. Ha mindez megvan, tedd tíz percre sütőbe, hogy szépen rápiruljon a tejföl és megolvadjon a sajt. Ezután fogyaszthatod.

Mindenki amatőrként kezdi

Ha még nem lested el tökéletesen a konyhai fortélyokat, nézz be képgalériánkba néhány jótanácsért!

Blog.hu ajánló