Egyszerű göngyölt hús baconnel, sajttal töltve
Egyszerű, mégis isteni fogás a sajttal töltött pulykahús, mely nem szárad ki a sütőben a rácsavart baconnek köszönhetően.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A feltekert húsok látványosak és nagyon finomak, és nem kell nagy bűvésznek lenni, hogy a töltelék finom legyen.

A pulykahúst feldobja a sós bacon, a ropogós felületet pedig lágyítja a megolvadt sajt, így lesz tökéletes ez az egyszerű fogás.

Egyszerű göngyölt hús baconnel

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamellfilé
  • 8 szelet bacon
  • 25 dkg trappista sajt
  • 1 dl főzőtejszín
  • őrölt szerecsendió
  • bors
  • őrölt édes paprika

A pulykamellszeleteket vágd ketté, mert különben nagyon vastagok lennének a sütéshez. Kicsit klopfold ki őket, majd sózd és borsozd a húst.

A sajtot reszeld le, és keverd össze a tejszínnel, nem baj, ha nem áztatja el nagyon, épphogy csak vonja be a sajtot. A masszát fűszerezd szerecsendióval és borssal.

A pulykamellszeletekre halmozz annyit a reszelt sajtból, hogy könnyen feltekerhesd. A húst göngyöld egy szelet baconbe, és tűzd meg hústűvel, vagy ha nincs ilyened, akkor kösd meg cérnával, csak ezt ne felejtsd el tálalás előtt leszedni róla.

Bélelj ki egy tepsit alufóliával, és előmelegített sütőben süsd meg a húsokat 40 perc alatt.

Ezt is szeretjük