Tavaszi piskótatekercs habkönnyű krémmel
A könnyű habbal töltött piskótatekercs isteni élmény.
A piskótatekercs készítésnek van pár rejtett nehézsége, egyrészt maga a tészta, másrészt pedig a feltekerés is okozhat bonyodalmakat, de szerencsére azért inkább sikerülni szokott, mint nem, próbáld ki bátran!
Ha a habbal nem akarsz pepecselni, vedd le a polcról a nagyi legfinomabb lekvárját, és kend azt a piskótatekercsbe!
Piskótatekercs
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanálnyi liszt
- 6 evőkanálnyi cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A habos krémhez:
- 15 dkg málna
- 5 kanál porcukor
- 1,5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A piskótatekercs készítését érdemes magával a piskótával kezdened, hiszen amíg szépen sül a sütőben, nyugodtan elkészítheted a krémet hozzá. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájákat keverd simára a cukorral. A csipet só társaságában verd kemény habbá a fehérjéket. Ha elérte a megfelelő állagot, egyesítsd erőiket, ügyelve, hogy a hab ne törjön!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Miután ezzel is megvagy, szitáld hozzájuk a lisztet és a sütőport. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egyengesd el benne a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Amíg pedig sül, jöhet a hab!
Ha málnát éppen nem találtál, más bogyós gyümölcs is jó lesz, vagy bármilyen, amit csak szeretsz. A tejszínt keverd kemény habbá a habfixálóval és egy kanálnyi porcukorral. Amikor már megfelelő az állaga, keverd hozzá a gyümölcsöket, a vaníliás cukrot és a porcukorból ízlésednek megfelelő mennyiséget.
Ezzel kész is a krémed, a tészta pedig valószínűleg megsült, úgyhogy vedd ki a sütőből. A tésztalapot borítsd ki a tepsiből, nedves konyharuhával terítsd le, és óvatosan tekerd fel, ügyelve, hogy ne törjön. Várd meg, amíg kihűl, ekkor tekerd ki, kend meg a habbal, és újra tekerd fel, ezzel kész is van a tekercsed, ennyi a titok.
Készíts tortát házilag!
Ínycsiklandó édességek, amiket otthon is bármikor összedobhatsz.
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- kókusz
Sütés- és mindenmentes desszert
- áfonya
- svéd húsgolyók
Eredeti svéd húsgolyó-recept
- tojás
- liszt