Tavaszi piskótatekercs habkönnyű krémmel
A csavarás tökéletes technikája
A könnyű habbal töltött piskótatekercs isteni élmény.
- 20 perc pilates, ami tónusoz és egyensúlyba hoz: a mélyen fekvő izmokat is megdolgoztatják ezek a lassú, kitartott gyakorlatok »
- Hátráltatja a hajnövekedést és irritációt okoz: 4 praktika, ami segít megszabadulni a fejbőrön lévő lerakódásoktól »
- Lila Moss szemöldöke kiszőkült: Kate Moss 19 éves lánya bohém stílusra váltott »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
A piskótatekercs készítésnek van pár rejtett nehézsége, egyrészt maga a tészta, másrészt pedig a feltekerés is okozhat bonyodalmakat, de szerencsére azért inkább sikerülni szokott, mint nem, próbáld ki bátran!
Ha a habbal nem akarsz pepecselni, vedd le a polcról a nagyi legfinomabb lekvárját, és kend azt a piskótatekercsbe!
Piskótatekercs
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanálnyi liszt
- 6 evőkanálnyi cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A habos krémhez:
- 15 dkg málna
- 5 kanál porcukor
- 1,5 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A piskótatekercs készítését érdemes magával a piskótával kezdened, hiszen amíg szépen sül a sütőben, nyugodtan elkészítheted a krémet hozzá. A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgájákat keverd simára a cukorral. A csipet só társaságában verd kemény habbá a fehérjéket. Ha elérte a megfelelő állagot, egyesítsd erőiket, ügyelve, hogy a hab ne törjön!
Miután ezzel is megvagy, szitáld hozzájuk a lisztet és a sütőport. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egyengesd el benne a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára. Amíg pedig sül, jöhet a hab!
Ha málnát éppen nem találtál, más bogyós gyümölcs is jó lesz, vagy bármilyen, amit csak szeretsz. A tejszínt keverd kemény habbá a habfixálóval és egy kanálnyi porcukorral. Amikor már megfelelő az állaga, keverd hozzá a gyümölcsöket, a vaníliás cukrot és a porcukorból ízlésednek megfelelő mennyiséget.
Ezzel kész is a krémed, a tészta pedig valószínűleg megsült, úgyhogy vedd ki a sütőből. A tésztalapot borítsd ki a tepsiből, nedves konyharuhával terítsd le, és óvatosan tekerd fel, ügyelve, hogy ne törjön. Várd meg, amíg kihűl, ekkor tekerd ki, kend meg a habbal, és újra tekerd fel, ezzel kész is van a tekercsed, ennyi a titok.
Készíts tortát házilag!
Ínycsiklandó édességek, amiket otthon is bármikor összedobhatsz.
OLVASD EL EZT IS!

- alma
- kókusz
Sütés- és mindenmentes desszert

- áfonya
- svéd húsgolyók
Eredeti svéd húsgolyó-recept

- tojás
- liszt