Pikáns csirkenyárs pikáns pácban
A grillezést sose lehet megunni, a felhasználható alapanyagok és lehetséges kombinációik száma végtelen, itt egy pikáns változat.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az enyhén csípős mézes pác nagyon jól áll a csirkének, bátran használhatod akkor is, amikor nem grillezel, bármikor sikert arathatsz vele.

Arra figyelj, hogy ne közvetlen lángon süsd a húsokat, mert akkor egy kívül szenes, belül nyers képződményt kapsz, amivel nem aratsz feltétlenül sikert.

Pikáns csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl méz
  • 1 chilipaprika
  • kömény
  • koriander
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemelleket tisztítsd meg, majd kockázd fel egyenletes darabokra - esetünkben tényleg fontos ez, hiszen egyszerre kell megsülniük -, majd sózd és borsozd be, és tedd félre őket. A vöröshagymát vágd nagyobb, tűzhető darabokra, majd szintén tedd félre. Egy kis olívaolajba nyomd bele a fokhagymát, szórd a paprikát, öntsd bele a mézet, egy késhegynyi kömény és koriander társaságában, valamint egy kis frissen őrölt borsot még adj hozzá.

Ha kész van a pác, öntsd vele nyakon a kockákra vágott csirkét és hagymát, hagyd őket kicsit együtt pácolódni, majd szúrd fel hurkapálcára, és mehetnek is a grillre, hogy pár perc sütögetés után már fogyaszthasd őket.

Még több nyári íz!

Ha a nyári finomságok megszállottja vagy, nézz be képgalériánkba is!

Ezt is szeretjük