Pikáns csirkenyárs pikáns pácban
A grillezést sose lehet megunni, a felhasználható alapanyagok és lehetséges kombinációik száma végtelen, itt egy pikáns változat.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az enyhén csípős mézes pác nagyon jól áll a csirkének, bátran használhatod akkor is, amikor nem grillezel, bármikor sikert arathatsz vele.

Arra figyelj, hogy ne közvetlen lángon süsd a húsokat, mert akkor egy kívül szenes, belül nyers képződményt kapsz, amivel nem aratsz feltétlenül sikert.

Pikáns csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl méz
  • 1 chilipaprika
  • kömény
  • koriander
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemelleket tisztítsd meg, majd kockázd fel egyenletes darabokra - esetünkben tényleg fontos ez, hiszen egyszerre kell megsülniük -, majd sózd és borsozd be, és tedd félre őket. A vöröshagymát vágd nagyobb, tűzhető darabokra, majd szintén tedd félre. Egy kis olívaolajba nyomd bele a fokhagymát, szórd a paprikát, öntsd bele a mézet, egy késhegynyi kömény és koriander társaságában, valamint egy kis frissen őrölt borsot még adj hozzá.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ha kész van a pác, öntsd vele nyakon a kockákra vágott csirkét és hagymát, hagyd őket kicsit együtt pácolódni, majd szúrd fel hurkapálcára, és mehetnek is a grillre, hogy pár perc sütögetés után már fogyaszthasd őket.

Még több nyári íz!

Ha a nyári finomságok megszállottja vagy, nézz be képgalériánkba is!

Ezt is szeretjük