Pikáns csirkenyárs pikáns pácban
A grillezést sose lehet megunni, a felhasználható alapanyagok és lehetséges kombinációik száma végtelen, itt egy pikáns változat.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az enyhén csípős mézes pác nagyon jól áll a csirkének, bátran használhatod akkor is, amikor nem grillezel, bármikor sikert arathatsz vele.

Arra figyelj, hogy ne közvetlen lángon süsd a húsokat, mert akkor egy kívül szenes, belül nyers képződményt kapsz, amivel nem aratsz feltétlenül sikert.

Pikáns csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl méz
  • 1 chilipaprika
  • kömény
  • koriander
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemelleket tisztítsd meg, majd kockázd fel egyenletes darabokra - esetünkben tényleg fontos ez, hiszen egyszerre kell megsülniük -, majd sózd és borsozd be, és tedd félre őket. A vöröshagymát vágd nagyobb, tűzhető darabokra, majd szintén tedd félre. Egy kis olívaolajba nyomd bele a fokhagymát, szórd a paprikát, öntsd bele a mézet, egy késhegynyi kömény és koriander társaságában, valamint egy kis frissen őrölt borsot még adj hozzá.

Ha kész van a pác, öntsd vele nyakon a kockákra vágott csirkét és hagymát, hagyd őket kicsit együtt pácolódni, majd szúrd fel hurkapálcára, és mehetnek is a grillre, hogy pár perc sütögetés után már fogyaszthasd őket.

Még több nyári íz!

Ha a nyári finomságok megszállottja vagy, nézz be képgalériánkba is!

Ezt is szeretjük