Ropogós parmezános rudak: az olaszok kedvenc ropiját gyerekjáték elkészíteni
A csavart sajtos rúddal villámgyorsan elkészülsz, ha van otthon egy csomag leveles tészta.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
A ropogós parmezános rudak nagyon hasonlítanak a grissinire, csak nem kenyértésztából készülnek, hanem levelesből. Különösen egyszerű dolgod lesz, ha a sütőpapírra tekert változatot választod, hisz akkor még nyújtani sem kell. Remek nassolnivaló filmnézéshez, társasozáshoz, sőt kirándulásra is csomagolhatsz belőle.
Parmezános rudak
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 5 dkg parmezán
- 1 db tojás
- só
- szezámmag
- bors
Elkészítés:
Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, engedd fel szobahőmérsékleten, majd nyújtsd ki körülbelül két milliméter vékonyra. Kend le a felvert tojással, és szórd meg sóval, borssal, reszelt sajttal, a szezámmag felével, és kicsit nyomkodd bele a tésztába.
Vágd fel körülbelül két centi széles és 20 centi hosszú csíkokra derelye- vagy pizzavágóval. Mindegyiket tekerd meg egy-két helyen, kívülről is kend meg tojással, és sorakoztasd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd rá a maradék magokat, told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. Amikor szép piros, kiveheted a sütőből.
Az eredeti grissinit is feltétlenül próbáld ki! Az élesztős tészta sem bonyolult.
Még több recept