Ropogós parmezános rudak: az olaszok kedvenc ropiját gyerekjáték elkészíteni
A csavart sajtos rúddal villámgyorsan elkészülsz, ha van otthon egy csomag leveles tészta.

parmezanos-ropi
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Rugalmatlanná, szárazzá válhat a bőröd a klímától, ha nem figyelsz: 6 tipp, mit tehetsz ellene »

Ezekért az ékszerekért bolondultak a nők a 80-as években, és most újra divatosak: fülbevalók gyöngyöstől a neonig »

Néhány trükk, amitől elbűvölően nőies a fonott frizura: rövid hajból éppúgy mutatós »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A ropogós parmezános rudak nagyon hasonlítanak a grissinire, csak nem kenyértésztából készülnek, hanem levelesből. Különösen egyszerű dolgod lesz, ha a sütőpapírra tekert változatot választod, hisz akkor még nyújtani sem kell. Remek nassolnivaló filmnézéshez, társasozáshoz, sőt kirándulásra is csomagolhatsz belőle. 

Parmezános rudak

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 5 dkg parmezán
  • 1 db tojás
  • szezámmag
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, engedd fel szobahőmérsékleten, majd nyújtsd ki körülbelül két milliméter vékonyra. Kend le a felvert tojással, és szórd meg sóval, borssal, reszelt sajttal, a szezámmag felével, és kicsit nyomkodd bele a tésztába. 

Vágd fel körülbelül két centi széles és 20 centi hosszú csíkokra derelye- vagy pizzavágóval. Mindegyiket tekerd meg egy-két helyen, kívülről is kend meg tojással, és sorakoztasd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd rá a maradék magokat, told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. Amikor szép piros, kiveheted a sütőből. 
Az eredeti grissinit is feltétlenül próbáld ki! Az élesztős tészta sem bonyolult. 

 

Ezt is szeretjük