Ropogós parmezános rudak: az olaszok kedvenc ropiját gyerekjáték elkészíteni
A csavart sajtos rúddal villámgyorsan elkészülsz, ha van otthon egy csomag leveles tészta.
A ropogós parmezános rudak nagyon hasonlítanak a grissinire, csak nem kenyértésztából készülnek, hanem levelesből. Különösen egyszerű dolgod lesz, ha a sütőpapírra tekert változatot választod, hisz akkor még nyújtani sem kell. Remek nassolnivaló filmnézéshez, társasozáshoz, sőt kirándulásra is csomagolhatsz belőle.
Parmezános rudak
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 5 dkg parmezán
- 1 db tojás
- só
- szezámmag
- bors
Elkészítés:
Ha fagyasztott leveles tésztával dolgozol, engedd fel szobahőmérsékleten, majd nyújtsd ki körülbelül két milliméter vékonyra. Kend le a felvert tojással, és szórd meg sóval, borssal, reszelt sajttal, a szezámmag felével, és kicsit nyomkodd bele a tésztába.
Vágd fel körülbelül két centi széles és 20 centi hosszú csíkokra derelye- vagy pizzavágóval. Mindegyiket tekerd meg egy-két helyen, kívülről is kend meg tojással, és sorakoztasd a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe. Szórd rá a maradék magokat, told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg 12-15 perc alatt. Amikor szép piros, kiveheted a sütőből.
Az eredeti grissinit is feltétlenül próbáld ki! Az élesztős tészta sem bonyolult.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept