Ropogósra sült citromos, parmezános brokkoli: majonézes szósszal isteni
Ha újévi fogadalmaid között szerepelt, hogy leadsz néhány kilót, akkor a parmezános brokkolit feltétlenül iktasd be az étrendedbe.

A karcsúsító, egészséges brokkoli talán sütve a legfinomabb. Főleg, ha izgalmas fűszerkeverékkel is megbolondítod. A fokhagyma és a citrom is üdévé, fenségessé teszi. Könnyed vacsora vagy akár különleges köret is lehet. A mártogatóshoz diétás majonézt is használhatsz.
Parmezános brokkoli
Hozzávalók
- 1 fej brokkoli
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 3 gerezd fokhagyma
- 7 dkg parmezán
- 2 db citrom
- só
- bors
- 1.5 dl majonéz
- 1 evőkanál joghurt
- 1 teáskanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A brokkolit alaposan mosd meg, csepegtesd le, szedd rózsáira, és rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. A fokhagymát pépesítsd, és keverd össze az olívaolajjal, a citromlével, a sóval, a borssal. Locsold meg, vagy kend be vele a brokkolidarabokat. A kezeddel óvatosan forgasd össze, hogy mindenhova jusson a fűszeres keverékből. Rakd hozzá a feldarabolt citromot.
Süsd 180 fokon 20-25 percig. Ha a brokkolik kezdenek barnulni, vedd ki a sütőből, és szórd meg reszelt parmezánnal.
A mártogatóshoz a majonézt keverd össze egy kis tálban a joghurttal, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a citromlével, sóval és borssal. A brokkolival együtt kínáld.
A brokkolit fűszeres sajtmártásban is megsütheted. A zöldség finom ropogós lesz.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció