Ropogósra sült citromos, parmezános brokkoli: majonézes szósszal isteni
Ha újévi fogadalmaid között szerepelt, hogy leadsz néhány kilót, akkor a parmezános brokkolit feltétlenül iktasd be az étrendedbe.


- Az ’50-es évek legendás manökenje nagyon más volt, mint az átlag nő: hosszú, karcsú nyaka miatt imádta a divatszakma »
- A bőr védőrétege bánja, ha így mosol arcot: a túl forró és a hideg víz sem tesz jót »
- Egyszerű és elegáns módja a farmer beszűkítésének, varrógép nélkül: ezt tedd, ha csak picit áll el a dereka »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
A karcsúsító, egészséges brokkoli talán sütve a legfinomabb. Főleg, ha izgalmas fűszerkeverékkel is megbolondítod. A fokhagyma és a citrom is üdévé, fenségessé teszi. Könnyed vacsora vagy akár különleges köret is lehet. A mártogatóshoz diétás majonézt is használhatsz.
Parmezános brokkoli
Hozzávalók:
- 1 fej brokkoli
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- 3 gerezd fokhagyma
- 7 dkg parmezán
- 2 db citrom
- só
- bors
- 1.5 dl majonéz
- 1 evőkanál joghurt
- 1 teáskanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A brokkolit alaposan mosd meg, csepegtesd le, szedd rózsáira, és rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. A fokhagymát pépesítsd, és keverd össze az olívaolajjal, a citromlével, a sóval, a borssal. Locsold meg, vagy kend be vele a brokkolidarabokat. A kezeddel óvatosan forgasd össze, hogy mindenhova jusson a fűszeres keverékből. Rakd hozzá a feldarabolt citromot.
Süsd 180 fokon 20-25 percig. Ha a brokkolik kezdenek barnulni, vedd ki a sütőből, és szórd meg reszelt parmezánnal.
A mártogatóshoz a majonézt keverd össze egy kis tálban a joghurttal, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a citromlével, sóval és borssal. A brokkolival együtt kínáld.
A brokkolit fűszeres sajtmártásban is megsütheted. A zöldség finom ropogós lesz.
Még több recept