Zamatos paradicsomos-cukkinis csirkecomb: ezt érdemes elkészíteni
Ha paradicsomos-cukkinis csirkecomb lesz az ebéd, nem kell az egész délelőttöt a konyhában töltened.

paradicsomos-cukkinis-csirkecomb
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Bárhová belép, mindenki őrá figyel: George Clooney feleségét többet fotózzák, mint a sármos színészt »

Ezt idd reggelente, és beindul a fogyás: zsírégető turmix, ami csúcsra pörgeti az anyagcserét »

Ultranőies nyári frizurák selyemkendővel: ha így kötöd a hajadba, feldobja az öltözéked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkecomb nemcsak rántva ínycsiklandó. Paradicsomos szósszal, cukkinivel legalább olyan jó, mégsem a megszokott. Egy óra sem kell ahhoz, hogy az asztalon legyen az ízekben gazdag étel. Külön köret sem kell feltétlenül hozzá. 

Paradicsomos-cukkinis csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg konzerv paradicsom
  • 4 db csirkecomb
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db cukkini
  • 2 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál aprított bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat öblítsd le, törölgesd le róla a nedvességet, majd sózd és borsozd be. A cukkinit öblítsd le, és karikázd fel. Kevés olajon süsd egy kicsit a préselt fokhagymát, majd tedd hozzá a paradicsomot. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, és kis lángon főzd 15 percig. A lilahagymát vágd kisebb darabokra, akár karikázhatod is.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal. Rakd bele a csirkecombot, önts alá kevés vizet. Rendezd mellé a cukkinikarikákat és a lilahagymát, majd borítsd le a paradicsomos szósszal. Told a sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha a hús puha, kiveheted a sütőből. 
A csirkecombot könnyen meg is töltheted. Gazdagon fűszerezve igazán csábító lesz. 

Ezt is szeretjük