Zamatos paradicsomos-cukkinis csirkecomb: ezt érdemes elkészíteni
Ha paradicsomos-cukkinis csirkecomb lesz az ebéd, nem kell az egész délelőttöt a konyhában töltened.

paradicsomos-cukkinis-csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkecomb nemcsak rántva ínycsiklandó. Paradicsomos szósszal, cukkinivel legalább olyan jó, mégsem a megszokott. Egy óra sem kell ahhoz, hogy az asztalon legyen az ízekben gazdag étel. Külön köret sem kell feltétlenül hozzá. 

Paradicsomos-cukkinis csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg konzerv paradicsom
  • 4 db csirkecomb
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db cukkini
  • 2 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál aprított bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat öblítsd le, törölgesd le róla a nedvességet, majd sózd és borsozd be. A cukkinit öblítsd le, és karikázd fel. Kevés olajon süsd egy kicsit a préselt fokhagymát, majd tedd hozzá a paradicsomot. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, és kis lángon főzd 15 percig. A lilahagymát vágd kisebb darabokra, akár karikázhatod is.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal. Rakd bele a csirkecombot, önts alá kevés vizet. Rendezd mellé a cukkinikarikákat és a lilahagymát, majd borítsd le a paradicsomos szósszal. Told a sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Ha a hús puha, kiveheted a sütőből. 
A csirkecombot könnyen meg is töltheted. Gazdagon fűszerezve igazán csábító lesz. 

Ezt is szeretjük