Őszibarackos panna cotta
A panna cotta gyorsan készíthető és remek desszert, amit akkor is elkészíthetsz, ha egyébként nem a konyha a kedvenc tereped.
A panna cotta hagyományos olasz édesség, amit pofonegyszerűen elkészíthetsz, és szinte bármivel feldobhatod, ami otthon leledzik.
A gyümölcsös szószt teheted a tálalótálkák aljára is, így nagyon látványos lesz a desszert, tehát érdemes átlátszó falú edényeket használnod.
Panna cotta
Hozzávalók:
- 5 dl minimum 3,5 %-os tej
- 5 dl habtejszín
- 15 gramm étkezési zselatin
- 1 rúd vanília
- 3 dkg cukor
- 10 dkg őszibarack
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
A zselatint oldd fel két és fél deci vízben. Egy olyan edényben, amit a tűzhelyen is használhatsz, a habtejszínt verd keményre, majd öntsd hozzá a tejet, keverj hozzá 2 dkg cukrot, és az egészet főzd egészen addig, amíg el nem kezd forrni, ekkor vedd le a tűzről. Kapard bele a vaníliát, és keverd hozzá a zselatint is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kiöblített poharakba vagy tetszőleges formájú tálkákba adagold ki, majd tedd legalább két órára a hűtőbe. Az őszibarackot darabold fel, és botmixer segítségével keverd össze a cukorral úgy, hogy maradjanak benne kisebb-nagyobb darabok is, majd amikor letelt a két óra, ezzel nyakon öntve tálald a panna cottát.
Édesség-ambulancia
Ha súlyos, akut desszerthiányod lép fel, süss pár perc alatt elkészíthető finomságokat!
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- sütemény
Rákóczi túrós
- Recept
A répatorta receptje
- barack
- lekvár