Őszibarackos panna cotta
A panna cotta gyorsan készíthető és remek desszert, amit akkor is elkészíthetsz, ha egyébként nem a konyha a kedvenc tereped.
A panna cotta hagyományos olasz édesség, amit pofonegyszerűen elkészíthetsz, és szinte bármivel feldobhatod, ami otthon leledzik.


A gyümölcsös szószt teheted a tálalótálkák aljára is, így nagyon látványos lesz a desszert, tehát érdemes átlátszó falú edényeket használnod.
Panna cotta
Hozzávalók:
- 5 dl minimum 3,5 %-os tej
- 5 dl habtejszín
- 15 gramm étkezési zselatin
- 1 rúd vanília
- 3 dkg cukor
- 10 dkg őszibarack
Elkészítés ideje:
15 perc.
Elkészítés menete:
A zselatint oldd fel két és fél deci vízben. Egy olyan edényben, amit a tűzhelyen is használhatsz, a habtejszínt verd keményre, majd öntsd hozzá a tejet, keverj hozzá 2 dkg cukrot, és az egészet főzd egészen addig, amíg el nem kezd forrni, ekkor vedd le a tűzről. Kapard bele a vaníliát, és keverd hozzá a zselatint is.
Kiöblített poharakba vagy tetszőleges formájú tálkákba adagold ki, majd tedd legalább két órára a hűtőbe. Az őszibarackot darabold fel, és botmixer segítségével keverd össze a cukorral úgy, hogy maradjanak benne kisebb-nagyobb darabok is, majd amikor letelt a két óra, ezzel nyakon öntve tálald a panna cottát.
Édesség-ambulancia
Ha súlyos, akut desszerthiányod lép fel, süss pár perc alatt elkészíthető finomságokat!
OLVASD EL EZT IS!

- barack
- sütemény
Rákóczi túrós

- Recept
A répatorta receptje

- barack
- lekvár