4 őszi zsírégető, laktató saláta
Fáradékony, levert, kedvetlen vagy? Próbáld ki ezeket a vitaminnal teli, ízletes salátákat, amikkel még a kilókra se kell figyelned!
Őszi vitaminsaláta
Hozzávalók:
- 6 dkg sárgarépa
- 4 dkg cékla
- 2 dkg petrezselyemgyökér
- 1 csokor petrezselyem
- 4 dkg vöröshagyma
- 3 dkg alma
- 3 dkg szeletelt fehérkáposzta
- 1 dkg torma
- 5 dkg durvára tört dió
- 1,5 dl joghurt vagy 1 citrom
- só
Tisztítsd meg a zöldségeket, az almát és a tormát, majd reszeld le, vagy vágd egészen vékony csíkokra őket.
Tedd üvegtálba, add hozzá a durvára tört diót és a finomra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózd, lazán keverd össze, majd facsard rá a citromot, vagy locsold meg a joghurttal. Körülbelül 1 órára tedd hűtőszekrénybe.
Brokkolis-tojásos saláta
Hozzávalók:
- 80 dkg brokkoli
- 1 paradicsom
- 1 közepes póréhagyma
- 1 csomag retek
- 4 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1/2 citrom leve
- 2 evőkanál joghurt
- só
- fehérbors
A megtisztított brokkolit szedd apró rózsákra. Tedd enyhén sós, lobogva forró vízbe, főzd 4-5 percig, majd szűrd le. Öblítsd le hideg vízzel, és egy tálba téve hagyd kihűlni. Az enyhén sós vízben keményre főtt tojásokat és a paradicsomot vágd kockákra. A megtisztított póréhagymának vágd le a zöldjét, és a fehér részét hosszában vágd ketté, majd keresztben szeld metéltre. A megmosott retket vágd gyufaszálnyi csíkokra, a petrezselymet pedig aprítsd fel. Keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a joghurtot, és ízlés szerint sózd és borsozd. Salátástálban keverd össze a paradicsomot, a pórét, a retket, a tojást, a petrezselymet, és borítsd a brokkoli tetejére. Öntözd meg a joghurtos öntettel, és már tálalhatod is.
Sütőtöksaláta csirkehússal
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemell
- 1 db sütőtök
- 4 db tojás
- 2 dl majonéz
- 1 dl méz
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- majonéz
- mustár
A tököt süsd meg sütőben, hámozd meg, és vágd kockákra. A csirkemelleket is kockázd fel, és kevés olívaolajon mézzel és egy kis petrezselyemzöldjével pirítsd meg. Sózd és borsozd ízlés szerint. A kész csirkemellkockákat és a finomra vágott petrezselyemzöldjét add a sütőtökhöz. Add hozzá a cikkekre vágott főtt tojásokat is, és kevés – ízlés szerint – majonézzel és mustárral keverd össze.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vargányás-parmezános saláta
Hozzávalók:
-
200 g vargánya gomba
-
2 evőkanál citromlé
-
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
-
50 g rukkola
-
100 g parmezánsajt-forgács
-
só
-
bors
A gombákat vágd össze, és fektesd egy nagy tálcára. Keverd össze a citromlevet 2 teáskanál vízzel, kevés sóval és borssal, végül add hozzá az olívaolajat. Az öntet felét kend a gombákra, kicsit sózd és borsozd meg. Pácold körülbelül 10 percig. A rukkolát és a parmezánforgácsot rázd-forgasd össze a maradék öntettel, majd fektesd rá a gombaszeleteket.
OLVASD EL EZT IS!
- saláta
- egészséges recept
4 klasszikus saláta receptje
- zöldség
- csirkemell
4 húsos saláta, ami megkönnyíti a fogyókúrát
- spenót
- csirke