4 őszi zsírégető, laktató saláta
Fáradékony, levert, kedvetlen vagy? Próbáld ki ezeket a vitaminnal teli, ízletes salátákat, amikkel még a kilókra se kell figyelned!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Őszi vitaminsaláta

Hozzávalók:

  • 6 dkg sárgarépa
  • 4 dkg cékla
  • 2 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 dkg vöröshagyma
  • 3 dkg alma
  • 3 dkg szeletelt fehérkáposzta
  • 1 dkg torma
  • 5 dkg durvára tört dió
  • 1,5 dl joghurt vagy 1 citrom

Tisztítsd meg a zöldségeket, az almát és a tormát, majd reszeld le, vagy vágd egészen vékony csíkokra őket.

Tedd üvegtálba, add hozzá a durvára tört diót és a finomra vágott petrezselymet. Ízlés szerint sózd, lazán keverd össze, majd facsard rá a citromot, vagy locsold meg a joghurttal. Körülbelül 1 órára tedd hűtőszekrénybe.

Brokkolis-tojásos saláta

Hozzávalók:

  • 80 dkg brokkoli
  • 1 paradicsom
  • 1 közepes póréhagyma
  • 1 csomag retek
  • 4 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 2 evőkanál joghurt
  • fehérbors

A megtisztított brokkolit szedd apró rózsákra. Tedd enyhén sós, lobogva forró vízbe, főzd 4-5 percig, majd szűrd le. Öblítsd le hideg vízzel, és egy tálba téve hagyd kihűlni. Az enyhén sós vízben keményre főtt tojásokat és a paradicsomot vágd kockákra. A megtisztított póréhagymának vágd le a zöldjét, és a fehér részét hosszában vágd ketté, majd keresztben szeld metéltre. A megmosott retket vágd gyufaszálnyi csíkokra, a petrezselymet pedig aprítsd fel. Keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a joghurtot, és ízlés szerint sózd és borsozd. Salátástálban keverd össze a paradicsomot, a pórét, a retket, a tojást, a petrezselymet, és borítsd a brokkoli tetejére. Öntözd meg a joghurtos öntettel, és már tálalhatod is.

Sütőtöksaláta csirkehússal

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell
  • 1 db sütőtök
  • 4 db tojás
  • 2 dl majonéz
  • 1 dl méz
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • majonéz
  • mustár

A tököt süsd meg sütőben, hámozd meg, és vágd kockákra. A csirkemelleket is kockázd fel, és kevés olívaolajon mézzel és egy kis petrezselyemzöldjével pirítsd meg. Sózd és borsozd ízlés szerint. A kész csirkemellkockákat és a finomra vágott petrezselyemzöldjét add a sütőtökhöz. Add hozzá a cikkekre vágott főtt tojásokat is, és kevés – ízlés szerint – majonézzel és mustárral keverd össze.

Vargányás-parmezános saláta

Hozzávalók:

  • 200 g vargánya gomba
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 50 g rukkola
  • 100 g parmezánsajt-forgács
  • bors

A gombákat vágd össze, és fektesd egy nagy tálcára. Keverd össze a citromlevet 2 teáskanál vízzel, kevés sóval és borssal, végül add hozzá az olívaolajat. Az öntet felét kend a gombákra, kicsit sózd és borsozd meg. Pácold körülbelül 10 percig. A rukkolát és a parmezánforgácsot rázd-forgasd össze a maradék öntettel, majd fektesd rá a gombaszeleteket.

Blog.hu ajánló