Omlós marhaszelet egyszerűen
Salátákhoz, főzelékekhez
Csak pár fűszer és a megfelelő főzési mód kell ahhoz, hogy igazán finom legyen a husi.

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

A ’80-as évek ikonikus fülbevalója visszatér: neked is volt ilyen? »

Ősi bőrszépítő összetevők: ezeket használták régen a nők, és ma is beválnak »

Brigitte Bardot 84 évesen is dögös szexszimbólum: stílusa halhatatlan marad »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A marhahúst nem kell túlfűszerezni, egyszerűen csak egy kis só és bors közvetlenül a sütés előtt, és hibátlan lesz, megmarad a marha jellegzetes íze.

A marha íze önmagában is isteni, de fokozhatod az élményt, ha a sütés előtt pár órával vagy akár egy nappal bepácolod olajos-mustáros pácba.

Omlós marhaszelet

Hozzávalók:

  • 70 deka marhahús
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Már a hozzávalókból is látszik, hogy itt tényleg nem lesz nehéz dolgod. Az egyetlen pontja a receptnek, ahol elronthatod, a hús kiválasztása. Ha van bejáratott hentesed, akiben megbízol, akkor nem lesz gond, ha nincs, itt az ideje keresned egyet a közelben, piacon vagy különálló hentesboltban, a nagyáruházakban mérsékelten érdemes ilyesmivel próbálkozni. Ha megvan a hőn áhított hús - vesepecsenye, fehérpecsenye, rostélyos -, akkor nincs más dolgod, mint felszeletelni két-három centi vastag szeletekre.

Egy alkalmas - lehetőleg vastag falú - serpenyőben forrósíts olajat - vagy még jobb, ha vajjal dolgozol! -, de csak nagyon vékony réteget, majd tedd bele a hússzeleteket, és szórd meg őket sóval és frissen őrölt borssal. Hagyd pirulni egy-két percig őket, majd fordítsd meg, és egy perc múlva vedd lejjebb a lángot.

Önts a húsok alá egy kis vizet - fél, maximum egy decit -, és várd meg, amíg elfő. Ha elfőtt, akkor már valószínűleg a húsok is megpuhultak - ha még nem, akkor önts hozzájuk még egy kis vizet -, így le is veheted őket a tűzről. Salátához, főzelékhez vagy bármihez ideális fogás lesz.

Isteni köretek az omlós húshoz

A jól megszokott köreteken túl is van élet, süss, főzz finomabbnál finomabb dolgokat a hús mellé!

Ezt is szeretjük