Omlós kacsasült
Az ünnepi asztal dísze lehet a jól sikerült, omlós és ízletes kacsasült, ami a májas, gombás töltelékkel lesz teljes.
- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
A töltött kacsa nem egy instant tésztaleves, ezért nem is érdemes vele kapkodnod, a siker egyik kulcsa az, hogy nyugodtan, kényelmesen készítsd el ezt a finomságot.
Ahány ház, annyiféleképpen készítik a töltött kacsát, próbáld ki gesztenyés és almás töltelékkel is!
Töltött kacsa
Hozzávalók:
- 1 darab közepes méretű pecsenyekacsa
- 40 dkg csirkemáj
- 15 dkg húsos szalonna
- 3 tojás
- 40 dkg gomba
- 2 száraz zsömle
- 3 dl tej
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 evőkanálnyi szárított majoránna
- 3 evőkanál mustár
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
Három és fél óra.
Elkészítés menete:
A beszerzett állatot jól mosd át, majd belül dörzsöld át jó alaposan sóval, borssal és fokhagymával, kívül pedig csak sóval. Ha ezzel megvagy, tedd a hűtőbe, és állj neki a tölteléknek. A zsemléket áztasd a tejbe - ha nem lepi el, pótolhatod vízzel is. Két tojást főzz keményre. A májat mosd át alaposan, ahogyan a gombát is. A szalonnát és a hagymát kockázd fel. Ha mindent előkészítettél, egy kis olajon kezdd el pirítani a szalonnát, majd add hozzá a hagymát, ha szép üveges már, akkor futtasd meg rajta a gombát és a májat, keverd hozzá a majoránnát és egy kis friss petrezselymet is, ha a máj szépen átpirult, leveheted a tűzről.
Az áztatott zsemlét tépkedd egy tálba, a főtt tojást szabadítsd meg a héjától, és darabold a zsemléhez, majd jöhet a gombás-májas ragu is. Üsd hozzájuk a maradék tojást, szórd meg pirospaprikával az egészet, vágj hozzájuk petrezselymet, tedd bele a mustárt, és nyomj bele egy-két gerezd fokhagymát. Sózd és borsozd hangulatodnak megfelelően, majd dolgozd össze ezt az egészet. Ha ezzel megvagy, varázsold elő a kacsát, és töltsd meg a masszával. Varrd be az állatot, a bőrét pedig vagdald be néhány helyen, majd tedd tepsibe, és fedd le alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben süsd két óráig, majd ha már szépen átsült, vedd le a fóliát, szurkáld meg néhány helyen, és immár fedetlenül pirítsd meg, ha már szép pirosas, kész is van.
Egészséges köretek a fejedelmi lakomához
Ha a főétel úgyis zsíros, laktató fogás, akkor köretnek érdemes olyat választanod, ami kicsit ellensúlyozza ezt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- gyökér
Gazdag leves a hideg ellen

- fűszer
- fokhagyma
Egyben sült karaj

- paradicsom
- vega