Omlós kacsasült
Az ünnepi asztal dísze lehet a jól sikerült, omlós és ízletes kacsasült, ami a májas, gombás töltelékkel lesz teljes.
A töltött kacsa nem egy instant tésztaleves, ezért nem is érdemes vele kapkodnod, a siker egyik kulcsa az, hogy nyugodtan, kényelmesen készítsd el ezt a finomságot.
Ahány ház, annyiféleképpen készítik a töltött kacsát, próbáld ki gesztenyés és almás töltelékkel is!
Töltött kacsa
Hozzávalók:
- 1 darab közepes méretű pecsenyekacsa
- 40 dkg csirkemáj
- 15 dkg húsos szalonna
- 3 tojás
- 40 dkg gomba
- 2 száraz zsömle
- 3 dl tej
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 evőkanálnyi szárított majoránna
- 3 evőkanál mustár
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
Három és fél óra.
Elkészítés menete:
A beszerzett állatot jól mosd át, majd belül dörzsöld át jó alaposan sóval, borssal és fokhagymával, kívül pedig csak sóval. Ha ezzel megvagy, tedd a hűtőbe, és állj neki a tölteléknek. A zsemléket áztasd a tejbe - ha nem lepi el, pótolhatod vízzel is. Két tojást főzz keményre. A májat mosd át alaposan, ahogyan a gombát is. A szalonnát és a hagymát kockázd fel. Ha mindent előkészítettél, egy kis olajon kezdd el pirítani a szalonnát, majd add hozzá a hagymát, ha szép üveges már, akkor futtasd meg rajta a gombát és a májat, keverd hozzá a majoránnát és egy kis friss petrezselymet is, ha a máj szépen átpirult, leveheted a tűzről.
Az áztatott zsemlét tépkedd egy tálba, a főtt tojást szabadítsd meg a héjától, és darabold a zsemléhez, majd jöhet a gombás-májas ragu is. Üsd hozzájuk a maradék tojást, szórd meg pirospaprikával az egészet, vágj hozzájuk petrezselymet, tedd bele a mustárt, és nyomj bele egy-két gerezd fokhagymát. Sózd és borsozd hangulatodnak megfelelően, majd dolgozd össze ezt az egészet. Ha ezzel megvagy, varázsold elő a kacsát, és töltsd meg a masszával. Varrd be az állatot, a bőrét pedig vagdald be néhány helyen, majd tedd tepsibe, és fedd le alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben süsd két óráig, majd ha már szépen átsült, vedd le a fóliát, szurkáld meg néhány helyen, és immár fedetlenül pirítsd meg, ha már szép pirosas, kész is van.
Egészséges köretek a fejedelmi lakomához
Ha a főétel úgyis zsíros, laktató fogás, akkor köretnek érdemes olyat választanod, ami kicsit ellensúlyozza ezt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- gyökér
Gazdag leves a hideg ellen
- fűszer
- fokhagyma
Egyben sült karaj
- paradicsom
- vega