Omlós kacsasült
Tökéletes töltelékkel
Az ünnepi asztal dísze lehet a jól sikerült, omlós és ízletes kacsasült, ami a májas, gombás töltelékkel lesz teljes.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A töltött kacsa nem egy instant tésztaleves, ezért nem is érdemes vele kapkodnod, a siker egyik kulcsa az, hogy nyugodtan, kényelmesen készítsd el ezt a finomságot.

Ahány ház, annyiféleképpen készítik a töltött kacsát, próbáld ki gesztenyés és almás töltelékkel is!

Töltött kacsa

Hozzávalók:

  • 1 darab közepes méretű pecsenyekacsa
  • 40 dkg csirkemáj
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 3 tojás
  • 40 dkg gomba
  • 2 száraz zsömle
  • 3 dl tej
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 evőkanálnyi szárított majoránna
  • 3 evőkanál mustár
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Három és fél óra.

Elkészítés menete:

A beszerzett állatot jól mosd át, majd belül dörzsöld át jó alaposan sóval, borssal és fokhagymával, kívül pedig csak sóval. Ha ezzel megvagy, tedd a hűtőbe, és állj neki a tölteléknek. A zsemléket áztasd a tejbe - ha nem lepi el, pótolhatod vízzel is. Két tojást főzz keményre. A májat mosd át alaposan, ahogyan a gombát is. A szalonnát és a hagymát kockázd fel. Ha mindent előkészítettél, egy kis olajon kezdd el pirítani a szalonnát, majd add hozzá a hagymát, ha szép üveges már, akkor futtasd meg rajta a gombát és a májat, keverd hozzá a majoránnát és egy kis friss petrezselymet is, ha a máj szépen átpirult, leveheted a tűzről.

Az áztatott zsemlét tépkedd egy tálba, a főtt tojást szabadítsd meg a héjától, és darabold a zsemléhez, majd jöhet a gombás-májas ragu is. Üsd hozzájuk a maradék tojást, szórd meg pirospaprikával az egészet, vágj hozzájuk petrezselymet, tedd bele a mustárt, és nyomj bele egy-két gerezd fokhagymát. Sózd és borsozd hangulatodnak megfelelően, majd dolgozd össze ezt az egészet. Ha ezzel megvagy, varázsold elő a kacsát, és töltsd meg a masszával. Varrd be az állatot, a bőrét pedig vagdald be néhány helyen, majd tedd tepsibe, és fedd le alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben süsd két óráig, majd ha már szépen átsült, vedd le a fóliát, szurkáld meg néhány helyen, és immár fedetlenül pirítsd meg, ha már szép pirosas, kész is van.

Egészséges köretek a fejedelmi lakomához

Ha a főétel úgyis zsíros, laktató fogás, akkor köretnek érdemes olyat választanod, ami kicsit ellensúlyozza ezt.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük