Olívás, citromos egyben sült csirke
Kívül ropogós, belül omlós
A csirkét számtalan módon teheted izgalmassá, csak a fantáziád szab határt. Íme, egy remek recept.

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
A kívül pirosra sült, ropogós csirkének senki nem tud ellenállni, pláne, ha a bőre alatta illatozó, omlós hús lakik.


Egy kis fűszerrel már így is egészen különleges fogást rittyenthetnél az asztalra, de ha még olívabogyóval és citrommal is megbolondítod csirkét, akkor biztosan mindenkit leveszel a lábáról. Próbáld ki receptünket!
Olívás, citromos egyben sült csirke
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 15 dkg olívabogyó
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 citrom
- olívaolaj
- kakukkfű
- só
- bors
A csirkét mosd meg alaposan, majd egy papírtörlő segítségével itasd fel róla a vizet. A fokhagymagerezdeket pucold meg, szedd cikkekre, és a bevágott csirkebőr, valamint a hús közé nyomkodd be őket. Dörzsöld be a csirke bőrét sóval és borssal, a hasába pedig tegyél kakukkfüvet.
A húst tedd egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe, és az egyik citrom kifacsart levével, valamint egy kis olívaolajjal kend meg. A másik két citromot szeleteld fel, és rakd vele körbe a húst. Szórd rá a tetejére az olajbogyót, majd alufóliával fedd le a tetejét.
Előmelegített sütőben 80-90 perc alatt süsd puhára. Mielőtt teljesen elkészülne, vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd meg.
OLVASD EL EZT IS!

- bacon
- húsételek
Egyszerű göngyölt hús baconnel, sajttal töltve

- pörkölt
- marhahús
Isteni vörösboros marhapörkölt galuskával

- pulyka
- húsételek