Olívás, citromos egyben sült csirke
A csirkét számtalan módon teheted izgalmassá, csak a fantáziád szab határt. Íme, egy remek recept.
A kívül pirosra sült, ropogós csirkének senki nem tud ellenállni, pláne, ha a bőre alatta illatozó, omlós hús lakik.
Egy kis fűszerrel már így is egészen különleges fogást rittyenthetnél az asztalra, de ha még olívabogyóval és citrommal is megbolondítod csirkét, akkor biztosan mindenkit leveszel a lábáról. Próbáld ki receptünket!
Olívás, citromos egyben sült csirke
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 15 dkg olívabogyó
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 citrom
- olívaolaj
- kakukkfű
- só
- bors
A csirkét mosd meg alaposan, majd egy papírtörlő segítségével itasd fel róla a vizet. A fokhagymagerezdeket pucold meg, szedd cikkekre, és a bevágott csirkebőr, valamint a hús közé nyomkodd be őket. Dörzsöld be a csirke bőrét sóval és borssal, a hasába pedig tegyél kakukkfüvet.
A húst tedd egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe, és az egyik citrom kifacsart levével, valamint egy kis olívaolajjal kend meg. A másik két citromot szeleteld fel, és rakd vele körbe a húst. Szórd rá a tetejére az olajbogyót, majd alufóliával fedd le a tetejét.
Előmelegített sütőben 80-90 perc alatt süsd puhára. Mielőtt teljesen elkészülne, vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd meg.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- bacon
- húsételek
Egyszerű göngyölt hús baconnel, sajttal töltve
- pörkölt
- marhahús
Isteni vörösboros marhapörkölt galuskával
- pulyka
- húsételek