Olívás, citromos egyben sült csirke
A csirkét számtalan módon teheted izgalmassá, csak a fantáziád szab határt. Íme, egy remek recept.
A kívül pirosra sült, ropogós csirkének senki nem tud ellenállni, pláne, ha a bőre alatta illatozó, omlós hús lakik.
Egy kis fűszerrel már így is egészen különleges fogást rittyenthetnél az asztalra, de ha még olívabogyóval és citrommal is megbolondítod csirkét, akkor biztosan mindenkit leveszel a lábáról. Próbáld ki receptünket!
Olívás, citromos egyben sült csirke
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 15 dkg olívabogyó
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 citrom
- olívaolaj
- kakukkfű
- só
- bors
A csirkét mosd meg alaposan, majd egy papírtörlő segítségével itasd fel róla a vizet. A fokhagymagerezdeket pucold meg, szedd cikkekre, és a bevágott csirkebőr, valamint a hús közé nyomkodd be őket. Dörzsöld be a csirke bőrét sóval és borssal, a hasába pedig tegyél kakukkfüvet.
A húst tedd egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe, és az egyik citrom kifacsart levével, valamint egy kis olívaolajjal kend meg. A másik két citromot szeleteld fel, és rakd vele körbe a húst. Szórd rá a tetejére az olajbogyót, majd alufóliával fedd le a tetejét.
Előmelegített sütőben 80-90 perc alatt süsd puhára. Mielőtt teljesen elkészülne, vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd meg.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- bacon
- húsételek
Egyszerű göngyölt hús baconnel, sajttal töltve
- pörkölt
- marhahús
Isteni vörösboros marhapörkölt galuskával
- pulyka
- húsételek