4 olcsó tésztasaláta

A nyári szezon egyik kedvenc étkéről lehet szó, hiszen a tésztasaláta amellett, hogy olcsó, könnyen elkészíthető, illetve hidegen fogyasztandó.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tésztasalátákat általában hidegen fogyasztják, hiszen egyrészt jobban kijönnek az ízek, másrészt pedig sokszor tartalmaznak friss zöldségeket, amik csak hőkezelés nélkül őrzik meg vitamintartalmuk jelentős hányadát.

Egy tésztasaláta kellemes lehet vacsorára a melegben, ráadásul akkor is elkészítheted, ha van egy kis időd, így később nem kell bajlódnod vele.

Joghurtos-zöldfűszeres tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg tészta
  • 15 dkg sonka
  • fél fej jégsaláta
  • 2-3 paradicsom
  • 2 dl joghurt
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • snidling
  • bors
  • citromlé
  • cukor

Főzd meg a tésztát. Használhatod a kedvencedet, vagy ami éppen otthon van. Amíg a tészta megfő, keverd össze a joghurtot, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zöldfűszereket, a sót, a borsot, pici citromlevet és pici cukrot, majd ezt a dresszinget tedd be a hűtőbe. A zöldségeket kockázd fel, majd a sonkát is vágd fel ízlés szerint. A tésztát szűrd le, mosd le hideg vízzel, majd keverd össze a többi hozzávalóval.

Lencsés tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 1 csomag masnitészta
  • 40 dkg lencse
  • 4-5 szál újhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál méz
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • koriander
  • bors

A lencsét tedd fel főni a babérlevelekkel és egy csipet sóval. A tésztát is főzd ki. Ameddig főnek, készítsd el az öntetet. Egy habverővel dolgozd össze az olívaolajat, a mustárt, a mézet, a balzsamecetet és a porrá tört koriandert. Ehhez vágd hozzá a petrezselymet és az újhagymát. Hagyd állni a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek. A megfőtt lencsét és tésztát szűrd le, majd öblítsd át hideg vízzel, és keverd össze az öntettel.

Toszkán tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 1 csomag tészta
  • 1 csirkemellfilé
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 1 kígyóuborka
  • 10 szem olíva
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • bors
  • parmezán

A tésztát főzd ki, majd csepegtesd le, és mosd át hideg vízzel. A csíkokra vágott csirkemellet olívaolajon süsd meg, és adj hozzá apróra vágott újhagymát, sót és borsot. A paradicsomot, a paprikát és az uborkát vágd fel nagyobb darabokra. Forgasd hozzá a kihűlt tésztához az olívákkal együtt. Balzsamecettel, olívaolajjal öntözd meg, szórd meg reszelt parmezánnal, majd add hozzá a húst. Hidegen és melegen is fogyasztható.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Tonhalas-brokkolis tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta
  • 10 dkg tonhal
  • 25 dkg brokkoli
  • 2-3 fej paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj
  • bazsalikom

A tésztát és a brokkolit főzd meg sós vízben. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát pici olajon dinszteld meg, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot és a megfőtt brokkolit. Ehhez keverd hozzá a megfőtt és lecsöpögtetett tésztát, valamint a villával összetört tonhalat. Sózd, borsozd. Hagyd összeérni az ízeket, majd tálaláskor szórd meg friss bazsalikommal.

Ezt is szeretjük