Finom és olcsó rakottasok

Gazdaságos fogások képekkel, receptekkel

Süss rakott fogásokat az egész család örömére!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bármilyen zöldséged is van otthon, az biztos, hogy némi tejföllel és darált hússal együtt mennyei rakottas fogást készíthetsz belőle, ami laktató és ízletes is egyben. Ha nem mozogsz otthonosan a konyhában, ezek az ételek akkor is sikerülni fognak, hiszen semmi bonyolult nincs bennük, csak kezdd el bármelyiket, és rájössz: sütni-főzni nem is olyan bonyolult.

Brokkoli

A brokkoli gyakorlatilag bármilyen változatban egészen pompás, a belőle készült krémlevesnek nem lehet ellenállni, a párolt változata remek köret, ha pedig rakottas lesz belőle, hát azzal sem jár rosszul senki. Akár hús nélkül is készítheted, sok-sok sajttal és tejföllel, na meg persze morzsával. A húsos változat receptjét itt találod.

Rakott kel

A kelkáposzta nem az a fajta étel, amit könnyű megkedvelni, azonban ha egyszer sikerül, akkor már nem mond le róla az ember. Ha valakivel meg szeretnéd kedveltetni ezt az egyébként igen remek zöldségfélét, talán a legjobb út, ha rakottast készítesz belőle. A rizzsel és hússal alaposan megpakolt változat receptjét itt találod.

Rakott káposzta

A magyar konyha egyik gyöngyszeme ez az étel, sok káposztával, még több kalóriával és persze jellegzetes hazai ízvilággal. A bevásárlólistát egyszerű lesz összeállítani, minden hozzávalóból nemes egyszerűséggel sok kell, akkor biztosan jó lesz ez a fogás. A klasszikus kalóriabomba receptjét itt találod.

Rakott krumpli

Ha rakottas ételekről van szó, elsőre valószínűleg mindenki a krumplira gondol, hiszen ez a leggyakrabban készített rakottas kis hazánkban, gyakorlatilag minden családban van legalább egy jól bevált recept, ami apáról fiúra, anyáról lányra, anyáról fiúra, apáról lányra száll, és akkor a nagyszülőkről még szót sem ejtettünk. A fentiek alapján nálad is van egy jó recept, így itt egy különlegesebb változathoz kapsz útmutatást »

Rakott tészta

A tészta mindig jó választás, ha egyszerű és gyors ételre vágysz. Ha azonban már túllépnél a szokásos főtt tészta valamilyen feltéttel menün, készítsd el a rakott változatot! Ehhez csak össze kell dobnod a kedvenc húsos ragudat, a tésztát kicsit megfőzni, néhány párolt zöldséget előkészíteni, majd az egészet egy tűzálló tálban összedolgozni, sok sajttal megszórni, végül forró sütőben megsütni. A részletesebb receptet itt találod.

Rakott zöldbab

A zöldbab a magyar konyha mostohagyereke, alig pár hagyományos fogást készítünk vele, pedig igazán jobb sorsra lenne érdemes. A jellegzetes formájú hüvelyesből többek között remek rakottast készíthetsz, akár natúr szelettel, akár darált hússal, akár különböző zöldségekkel, ahogy épp jónak gondolod. Itt egy egyszerű recept, variáld kedvedre!

Rakott palacsinta

Ahogy a nagyobb étkezések után, úgy a sok-sok finom sós-fűszeres rakottas után is következzék a desszert, ami szintén rakott, és valószínűleg kevesen tudnak neki ellenállni. Készítsd el a palacsintákat, ahogy szoktad, találj ki valami jó kis tölteléket, rétegeld egymásra őket minél több szinten, majd az egészet pár percre told be a sütőbe. Itt a túrós, itt pedig a csokoládés változat receptjét találod.

Pizzafeltétek mindenkinek

Ha gazdaságos vacsorán töröd a fejed, a pizza is remek megoldás lehet, a tésztát egyszerűen összedobhatod,  és szinte mindennel finom lehet, amit a hűtőben találsz.

A 7 legfinomabb pizzafeltét

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük