4 különleges, ropogós sült

Ha egy egyszerű sült csirkénél különlegesebbet, de nem sokkal bonyolultabbat szeretnél az asztalra tenni, receptjeink között biztosan találsz kedvedre valót.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha vendégeket vársz, bizonyára nem egy egyszerű sült csirkével szeretnél előállni, hanem valami különlegesebbel.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ezekhez a ropogósra sült húsokhoz elég egy egyszerű köret, egy pohár finom bor, ha pedig még két gyertyát is teszel az asztalra, garantált a hangulatos este.

Banános-sajtos sült hús

Hozzávalók:

  • 70 dkg szűzpecsenye
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 mokkáskanál méz
  • 2 banán
  • 2 evőkanál citromlé
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg márványsajt

A húst szeleteld érmékre, majd süsd elő kevés olajon. A banánokat hosszában és széltében is vágd ketté, majd tedd a hússal együtt egy vajjal kikent tűzálló tálra, és locsold meg a citromlével.

Morzsold rá a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.

Ropogós sertéskaraj birslekvárral

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéskaraj csont nélkül
  • 3 evőkanál olaj
  • 5 dl húsleves, leveskocka is jó
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 1 savanykás alma
  • 1 tojássárgája
  • 3 evőkanál birsalmalekvár
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt fahéj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • őrölt bors

Sózd és borsozd meg a karajt, majd mindkét oldalát pirítsd meg egy serpenyőben. Tedd egy tűzálló tálba, és locsold meg a húslevessel. Előmelegített sütőben süsd egy órán át. Közben szeleteld fel a hagymát, reszeld le az almát, és dolgozd össze a tojássárgájával, a birsalmalekvárral, a sóval, a fahéjjal és a zsemlemorzsával. Ezután vedd ki a húst, és ujjnyi vastagon borítsd be a masszával, majd 30 perc alatt pirítsd rá az egészet.

Sörben sült porhanyós csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4-6 csirkecomb
  • 1 üveg világos sör
  • ételízesítő

A húst dörzsöld be a sóval és az ételízesítővel. Ha van egy kis időd, hagyd állni pár óráig, majd tedd egy mélyebb tepsibe a kieresztett levével együtt. Óvatosan öntsd mellé a sört, vigyázva, hogy le ne mosd a fűszereket. Takard le fóliával, majd előmelegített sütőben süsd így fél óráig. Ezután vedd le a fóliát, és várd meg, amíg a külseje megpirul. A szénsav miatt a hús belül kifejezetten omlós, kívül pedig ropogós lesz.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csirke jóasszony módra

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • kevés olaj
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg gyöngyhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem

A csirkét darabold fel, szórd meg a fűszerekkel, tedd egy tepsibe, locsold meg olajjal, majd süsd pirosra.
Közben kockázd fel a szalonnát, és kezdd el sütni egy serpenyőben. Szórd hozzá a gombát és a gyöngyhagymát, majd párold együtt néhány percig. Öntsd fel a borral, majd az egészet locsold rá a szépen átsült csirkére, és pár percre tedd vissza a sütőbe. Tálalás előtt szórd meg finomra vágott petrezselyemmel.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük