4 hipergyors serpenyős husi szombatra
Fél órát sem kell a konyhában töltened, hogy egy remek vacsorával vagy ebéddel állj elő. Az időhiány többé nem lehet gond!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az, hogy egy étel hamar készen van, még nem jelenti, hogy nem finom. Nehogy azt hidd, hogy konyakszószos szűzpecsenyét csak időmilliomosok és konyhatündérek tudnak készíteni!

Egy kis husi, egy kis zöldség, egy jó serpenyő - ennyi elég is a gyors szombati ebédhez vagy vacsorához.

Zöldséges csirke

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg zsenge, hüvelyes zöldbab
  • 2 piros, apróra vágott chili
  • 2 póréhagyma
  • 1 konzerv bébikukorica
  • 3 különböző színű kaliforniai paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 csomag petrezselyem
  • só, bors
  • édesnemes paprika ízlés szerint

A csirkehúst vágd fel, az apróra vágott petrezselymet és chilit pedig keverd el 3 evőkanál olajjal, majd locsold meg vele a húst.

Ezután szeleteld fel a paprikát és a póréhagymát. Forrósíts fel egy serpenyőt, és süsd meg benne az olajos húst. Ezután szedd ki, öntsd a serpenyőbe a megmaradt olajat, és 15 perc alatt párold meg a zöldségeket, vigyázva, hogy ropogósak maradjanak. Tedd vissza a serpenyőbe a húst, szórd meg sóval, borssal, majd forgasd át még egyszer az egészet.

Paradicsomos csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • bors
  • olaj

A csirkemelleket vágd szeletekre, bőségesen sózd és borsozd, majd forró olajban süsd aranybarnára mindkét oldalukat. Vedd ki a húst a serpenyőből, és öntsd ki az olajat, hogy csak annyi maradjon, amennyiben megpiríthatod a karikára vágott hagymát. Ha a hagyma megpirult, tedd vissza a húst, öntsd hozzá a paradicsomkonzervet és egy kevés vizet, majd nagy lángon főzd addig, amíg a paradicsom szósz sűrűségű nem lesz. Ha kell, szórd meg még sóval, borssal.

Serpenyős babos virsli

Hozzávalók:

  • 2-3 pár virsli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 konzerv vörös bab
  • 1 konzerv fehér bab
  • 1 konzerv kukorica
  • bors

A hagymát karikázd fel, és a virslit is vágd karikára. Mindkettőt pirítsd meg kevés olajon, majd öntsd hozzá a zöldségeket, sózd, borsozd, és öntsd fel egy nagyon kevés vízzel. Ha szereted a csípőset, rakhatsz bele chilit is. Főzd el alóla a vizet, és már kész is.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Szűzpecsenye konyakszószban

Hozzávalók:

  • 30 dkg szűzpecsenye
  • 3 póréhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál konyak vagy 0,5 dl fehérbor
  • 1,5 dl húsleves, kockából is jó
  • 2 evőkanál főzőtejszín
  • 1 teáskanál liszt
  • bors

A szűzpecsenyét vágd vékony csíkokra, sózd, borsozd, majd süsd meg forró olajban. Ezután vedd ki a húst, a serpenyőben maradt olajra pedig szórd rá a lisztet és a felkarikázott újhagymát. Öntsd fel a konyakkal és a húslevessel, majd a tejszínnel együtt forrald össze az egészet. Amint szósz sűrűségű lesz, tedd vissza a húst, és néhány perc alatt melegítsd hozzá.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük