4 gyors tészta vacsorára
30 perc, és kész
Változatos, és bárki könnyedén elkészítheti. A tészta ideális vacsora, ha egy hétköznap estére szeretnél valami különlegeset alkotni.

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Karcsúbb derék, keskenyebb csípő: ilyen szoknyafazonokkal várd a tavaszt! »

Rugalmasabb, feszesebb bőr pillanatok alatt: hidratáló és fiatalító fátyolmaszkok körképe »

Visszatér az övtáska a divatba: nevetséges és stílusos is lehet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy gyors tésztavacsorával könnyedén feldobhatsz egy átlagos hétköznap estét. Változatokból pedig nincs hiány, és, bár nem kell minden este tésztát enni, az alábbi receptekből nyugodtan választhatsz egyet akár minden hétre.

Ha pedig hideg tésztasalátát készítesz, akkor egy mozdulattal elintézheted a másnapi irodai ebédet is.

Sütőtökös spagetti

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 1 sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál szárított paradicsom
  • 2 evőkanál tejszín
  • oregánó
  • 2 dl félédes fehérbor

A tököt pucold meg, kapard ki a magját, és kockázd fel. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és üvegesítsd meg rajta a hagymát, majd add hozzá a sütőtököt, a fokhagymát és a paradicsomot is. Ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, majd lefedve párold puhára.

Eközben főzd ki a tésztát. Ha a tök megpuhult, botmixerrel dolgozd át, majd keverd el a tejszínnel, hogy krémes legyen. Halmozd a tésztára, és melegen tálald.

Csirkés, füstölt sajtos penne

Hozzávalók:

  • 50 dkg penne
  • 1 csirkemellfilé
  • 1 gombakonzerv
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál olívaolaj

A csirkehúst csíkozd fel, sózd, borsozd, majd süsd ki az olajban. Mikor félig átsült, tedd hozzá a felszeletelt gombát is. A sajtot reszeld le, és, ha a hús már teljesen átsült, öntsd fel a tejszínnel, szórd bele a reszelt sajtot és a zúzott fokhagymát. A pennét főzd ki, majd a szósszal meglocsolva tálald.

Tarka tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 125 g farfalle
  • 200 g sárgarépa
  • 200 g karfiol
  • 200 g zöldborsó
  • 100 g sovány főtt sonka
  • 150 g majonéz
  • 2 evőkanál tej

A sárgarépát tisztítsd meg, majd szeleteld fel. A karfiolt szedd rózsákra. A borsót a sárgarépával és a karfiollal párold puhára. A kockára vágott sonkával együtt szórd a zöldségeket a főtt salátára. A majonézt keverd el a tejjel, majd öntsd a salátára, és hagyd állni fél óráig. 

Márványsajtos spagetti

Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg márványsajt
  • egy teáskanál őrölt szerecsendió
  • egy marék dió
  • 40 dkg spagetti

A tejszínt kezdd el melegíteni, majd tördeld bele a sajtot, és kevergesd, amíg meg nem olvad. Szórd bele a szerecsendiót.  Állandó kevergetés mellett addig főzd, amíg a tejszín besűrűsödik. Ekkor még tehetsz hozzá egy kevés sót, ha szükségesnek érzed. A tésztát mindeközben főzd ki, majd keverd össze a szósszal. A diót egy nagy késsel aprítsd durvára, majd szórd a tésztára.

Blog.hu ajánló