Narancsos csirkeszárnyak egyszerűen: messzire száll az illata sütés közben
A mézes, narancsos csirkeszárnyakra ragacsos máz is kerül.

Aki szereti az egyszerre édes és pikáns húsokat, annak kötelező kipróbálni a mézes, narancsos mázzal sült csirkeszárnyakat is. A darabokat még kisütés előtti este helyezd illatos pácba, és másnap wokban vagy serpenyőben süsd ki őket. Ugyanezt a pácot csirkemellhez vagy akár oldalashoz is használhatod.
Narancsos, mázas csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg csirkeszárny
A páchoz:
- 2 narancs leve
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ujjnyi vastag gyömbér
- 0.5 citrom leve
- só
- bors
- késhegynyi chili
- olaj a sütéshez
A mázhoz:
- 5 evőkanál méz
- 3 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 narancs reszelt héja
Elkészítés:
A narancs és a citrom levét facsard ki. Keverd el a reszelt gyömbérrel, a zúzott fokhagymával, kevés sóval, borssal és ízlés szerint chilivel. A csirkeszárnyakat a forgóknál vágd ketté, helyezd őket a pácba, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap vedd ki a húsdarabokat a pácléből, és serpenyőben, olajon pirítsd őket körbe. Amikor megpirultak, öntsd alájuk a visszamaradt pácot. Csorgasd bele a mézet, add hozzá a ketchupot, a szójaszószt és a reszelt narancshéjat, és lefedve, kis lángon, fél óra alatt főzd puhára. A szósz ezalatt gyönyörűen besűrűsödik.
A mézes máztól az egészben sült csirkemell bőre is fényes és ropogós lesz.
Pompás egyben sült csirke: a bőre ropogós, a húsa szaftos és omlós
A szép pirosra sült csirke kevés munkával készül. Ha még több időt spórolnál, mondjuk, a köret készítésével, akkor pár szem krumplit is dobj a hús mellé.
ElolvasomKép: Aimsaranporn / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- szójaszósz
- csirkeszárny