Mustáros, rozmaringos csirkecombok: grillen, tepsiben sütve is fantasztikus
A mustáros, rozmaringos csirkecomb úgy az igazi, ha szaftos a hús, és ropogós a bőre.

Mustáros, rozmaringos csirkecombok: grillen, tepsiben sütve is fantasztikus
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Számtalan módon izgalmassá teheted az egyszerű csirkecombokat. A fűszerek akkor járják át igazán jól a húst, ha pácolod legalább néhány órán át. Ha van grilled, és jó az idő, süsd meg a kertben! Szórj a tepsibe vagy a grillre zöldségeket.

Mustáros, rozmaringos csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db csirkecomb
  • 4 evőkanál mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 2 evőkanál vaj
  • 0.5 db citrom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan mosd meg, és töröld szárazra. Ha szükséges, a maradék pihéket távolítsd el, és a húst dörzsöld be sóval. A vajat olvaszd fel, keverd össze a citrom frissen facsart levével, a mustárral, a préselt fokhagymával, a rozmaringgal és a borssal, majd kend be vele a combokat. Ha van időd, pácold legalább két órán át, de akár rögtön sütheted is.
 

Ha tepsibe pakolod a húst, kend ki kevés olajjal, majd locsold meg vízzel, fedd le fóliával, és 180 fokon süsd 40 percig. Ha a csirkecomb puha, vedd le róla fóliát, és pirítsd még egy kicsit. Sütés közben locsolgasd, hogy ne legyen száraz.
Megsütheted a combokat grillen is, körülbelül 25 perc alatt. Fontos, hogy legalább ötpercenként forgasd a húst, és közben kenegesd a páccal.

Ezt is szeretjük