Mustáros, rozmaringos csirkecombok: grillen, tepsiben sütve is fantasztikus
A mustáros, rozmaringos csirkecomb úgy az igazi, ha szaftos a hús, és ropogós a bőre.

Mustáros, rozmaringos csirkecombok: grillen, tepsiben sütve is fantasztikus
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

A 17 legszexisebb alakjavító hálóing a nászéjszakára, amiben nem aludni akarsz »

Emlékszel a csíkos papucsra? Most vagányabbat mutatunk »

Így mentsd a helyzetet, ha átizzadtad a ruhád: hasznos trükkök, melyekről minden nőnek tudnia kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Számtalan módon izgalmassá teheted az egyszerű csirkecombokat. A fűszerek akkor járják át igazán jól a húst, ha pácolod legalább néhány órán át. Ha van grilled, és jó az idő, süsd meg a kertben! Szórj a tepsibe vagy a grillre zöldségeket.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db csirkecomb
  • 4 evőkanál mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 2 evőkanál vaj
  • 0.5 db citrom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan mosd meg, és töröld szárazra. Ha szükséges, a maradék pihéket távolítsd el, és a húst dörzsöld be sóval. A vajat olvaszd fel, keverd össze a citrom frissen facsart levével, a mustárral, a préselt fokhagymával, a rozmaringgal és a borssal, majd kend be vele a combokat. Ha van időd, pácold legalább két órán át, de akár rögtön sütheted is.
 

Ha tepsibe pakolod a húst, kend ki kevés olajjal, majd locsold meg vízzel, fedd le fóliával, és 180 fokon süsd 40 percig. Ha a csirkecomb puha, vedd le róla fóliát, és pirítsd még egy kicsit. Sütés közben locsolgasd, hogy ne legyen száraz.
Megsütheted a combokat grillen is, körülbelül 25 perc alatt. Fontos, hogy legalább ötpercenként forgasd a húst, és közben kenegesd a páccal.

Ezt is szeretjük