Szaftos mustáros csirkecomb kacsazsírral: vele sült zöldségekkel munka is alig lesz vele
Készítsd el a mustáros csirkecombot vele sült zöldségekkel! Így hamar megvan, és különlegesen finom.
A mustáros csirkecomb még finomabb lesz, ha a köretként szolgáló zöldségekkel együtt sütöd. Ehhez választhatsz bármit, ami épp van a hűtődben, vagy amit kapsz a piacon. A mustár sokféle húsételt varázsol különlegesen finommá, így a csirkemellnek és a sertéskarajnak is igazán jól áll.
Mustáros csirkecomb zöldségekkel
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg zöldborsó
- 25 dkg zöldbab
- 5 evőkanál mustár
- 4 egész csirkecomb
- 2 teáskanál rozmaring
- 1 evőkanál kacsazsír
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. Szórd meg őket sóval, borssal, pirospaprikával, egy teáskanál rozmaringgal, és tedd be a hűtőbe egy órára.
A pihentetési idő leteltével egy tepsit kenj ki kacsazsírral. Fektesd rá a zöldségeket, szórd meg őket sóval, borssal, kis rozmaringgal, és forgasd össze. A csirkecombok mindkét oldalát kend meg mustárral, és helyezed el őket a zöldségek tetején vagy mellettük. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd 15 percig, hogy a bőre jó ropogóssá váljon.
A mustáros pácot sokféleképpen variálhatod: naranccsal párosítva egészen különleges lesz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept