Így marad szaftos az egészben sült sertéskaraj: magos mustárral, baconbe tekerve fantasztikus
Elképesztően finom és szaftos lesz az egyben sült karaj, ha baconbe tekered és magos mustárral kened meg.
A mustáros, baconbe tekert sertéskarajjal alig van munka. Egészben sül, így csak arra kell odafigyelned, hogy jól átsüljön, mégse száradjon ki. Magos mustárt használj hozzá, annak ugyanis igazán karakteres íze van. Ha szereted a baconbe tekert fogásokat, ebben a gyűjteményben te is megtalálod majd azt, ami a leginkább ízlik.
Mustáros sertéskaraj baconbe tekerve
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg sertéskaraj
- 8 szelet bacon
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 1 evőkanál magos mustár
- 1 teáskanál őrölt rozmaring
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A húst szórd meg sóval. Az olívaolajat keverd el a fokhagymaporral, a pirospaprikával, a rozmaringgal és a borssal. Kend meg a húst ezzel a páccal, és pihentesd a hűtőben néhány órát, hogy a fűszerek lejussanak a hús belsejébe.
A pácolási idő leteltével vedd ki a karajt a hűtőből, és helyezd el egy tepsiben. Csavard baconszeletekbe, és kend meg a tetejét magos mustárral. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe nagyjából másfél órára. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd meg rajta a bacont 10-15 perc alatt.
Töltve is isteni a karaj: aszalt paradicsommal és fetával különleges és szaftos.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept