Csirkecomb sűrű szafttal, sütőben sütve - Együtt sül a körettel
A sűrű szaftos csirkecomb jó sok hagymával és krumplival együtt sül.

szaftos csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szaftos sült csirkecomb együtt sül a köretként szolgáló krumplival, hagymával és paprikával, amelyek így átveszik az ízét, és még finomabb lesz a végeredmény. Semmi különös hozzávaló nem is kell hozzá, ám a combokat kisütés előtt érdemes egy-két órát befűszerezve a hűtőben tartani.

Szaftos sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 8 csirkealsócomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 lila hagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat forgasd meg olívaolajban, dörzsöld be sóval, borssal és pirospaprikával, és tedd be a hűtőbe egy órára. Közben készítsd elő a többi hozzávalót: a krumplit pucold meg és kockázd fel, a hagymákat vágd cikkekre, a paprikát hasábokra, a paradicsomot tetszőleges darabokra. Egyengesd el őket egy tepsiben, szórd meg sóval, borssal, majoránnával, locsolj rájuk egy kis olajat, és forgasd össze. Helyezd a tetejükre a csirkecombokat, önts alá egy deci vizet, és alufóliával letakarva told az egészet 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd további tíz-tizenöt percig, amíg ropogósra pirul.

Másféleképpen készítenéd a csirkecombot? Kend meg mézes, szójaszószos mázzal!

Ezt is szeretjük