Csirkecomb sűrű szafttal, sütőben sütve - Együtt sül a körettel
A sűrű szaftos csirkecomb jó sok hagymával és krumplival együtt sül.

A szaftos sült csirkecomb együtt sül a köretként szolgáló krumplival, hagymával és paprikával, amelyek így átveszik az ízét, és még finomabb lesz a végeredmény. Semmi különös hozzávaló nem is kell hozzá, ám a combokat kisütés előtt érdemes egy-két órát befűszerezve a hűtőben tartani.
Szaftos sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 8 csirkealsócomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 1 lila hagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál majoránna
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat forgasd meg olívaolajban, dörzsöld be sóval, borssal és pirospaprikával, és tedd be a hűtőbe egy órára. Közben készítsd elő a többi hozzávalót: a krumplit pucold meg és kockázd fel, a hagymákat vágd cikkekre, a paprikát hasábokra, a paradicsomot tetszőleges darabokra. Egyengesd el őket egy tepsiben, szórd meg sóval, borssal, majoránnával, locsolj rájuk egy kis olajat, és forgasd össze. Helyezd a tetejükre a csirkecombokat, önts alá egy deci vizet, és alufóliával letakarva told az egészet 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd további tíz-tizenöt percig, amíg ropogósra pirul.
Másféleképpen készítenéd a csirkecombot? Kend meg mézes, szójaszószos mázzal!
- majoranna
- lilahagyma
- húsételek
- sült csirkecomb
- szaftos sült csirkecomb
- krumplis-hagymás csirkecomb
- Recept

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept