Klasszikus hagymásrostélyos-recept

Omlós hús és tökéletes hagymakarika

Szaftos, fűszeres, zamatos, és elolvad a szádban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az omlósra sült húsnak már az illatával is majdhogynem jól lehet lakni, de azért jobb, ha elfogyasztod. A tökéletes végeredmény titka a jó minőségű húsban és a lehető legkisebb mértékű fűszerezésben rejlik.

Krumplipürével, sült krumplival vagy akár rösztivel tálalva is remek.

Hagymás rostélyos

Hozzávalók:

  • 4-6 szelet ujjnyi vastag rostélyos
  • szeletenként egy fej közepes hagyma
  • liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • zsiradék

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd a hússal! A szeleteket tisztítsd meg jó alaposan, majd mindegyiket vágdosd be a szélén 1-2 milliméter mélyen, hogy majd a sütéskor ne kunkorodjon fel a szélük. Ezután tekerj mindegyikre egy kis borsot, és tedd őket félre. A hagymákat tisztítsd meg, majd karikázd egységes méretű darabokra. Egy kisebb zacskóba tegyél lisztet, pár evőkanálnyit, tedd bele a hagymakarikákat is, majd rázd össze az egészet, úgy, hogy minden hagyma lisztes legyen.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezután olvaszd fel a zsiradékot egy serpenyőben, pár perc alatt pirítsd át a hagymákat, szűrd le őket, és tedd félre.

A serpenyőt ne mosd el, csak tedd bele a hússzeleteket, és két-három percig süsd mindkét oldalukat. Amikor elkészültek, szedd ki őket, ízlés szerint sózd meg, aztán tálalhatod is, jól megszórva pirított hagymával.

Szószok a zamatos hús mellé

Ha nem elég a hagyma és a bors íze, készíts a húshoz valamilyen ínycsiklandó szószt!

Ezt is szeretjük