Klasszikus hagymásrostélyos-recept

Omlós hús és tökéletes hagymakarika

Szaftos, fűszeres, zamatos, és elolvad a szádban.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az omlósra sült húsnak már az illatával is majdhogynem jól lehet lakni, de azért jobb, ha elfogyasztod. A tökéletes végeredmény titka a jó minőségű húsban és a lehető legkisebb mértékű fűszerezésben rejlik.

Krumplipürével, sült krumplival vagy akár rösztivel tálalva is remek.

Hagymás rostélyos

Hozzávalók:

  • 4-6 szelet ujjnyi vastag rostélyos
  • szeletenként egy fej közepes hagyma
  • liszt
  • só, frissen őrölt bors
  • zsiradék

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd a hússal! A szeleteket tisztítsd meg jó alaposan, majd mindegyiket vágdosd be a szélén 1-2 milliméter mélyen, hogy majd a sütéskor ne kunkorodjon fel a szélük. Ezután tekerj mindegyikre egy kis borsot, és tedd őket félre. A hagymákat tisztítsd meg, majd karikázd egységes méretű darabokra. Egy kisebb zacskóba tegyél lisztet, pár evőkanálnyit, tedd bele a hagymakarikákat is, majd rázd össze az egészet, úgy, hogy minden hagyma lisztes legyen.

Ezután olvaszd fel a zsiradékot egy serpenyőben, pár perc alatt pirítsd át a hagymákat, szűrd le őket, és tedd félre.

A serpenyőt ne mosd el, csak tedd bele a hússzeleteket, és két-három percig süsd mindkét oldalukat. Amikor elkészültek, szedd ki őket, ízlés szerint sózd meg, aztán tálalhatod is, jól megszórva pirított hagymával.

Szószok a zamatos hús mellé

Ha nem elég a hagyma és a bors íze, készíts a húshoz valamilyen ínycsiklandó szószt!

7 szósz és mártás, amit mindenkinek ismernie kellene, aki szereti a húsokat

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük