Klasszikus hagymásrostélyos-recept
Szaftos, fűszeres, zamatos, és elolvad a szádban.
Az omlósra sült húsnak már az illatával is majdhogynem jól lehet lakni, de azért jobb, ha elfogyasztod. A tökéletes végeredmény titka a jó minőségű húsban és a lehető legkisebb mértékű fűszerezésben rejlik.
Krumplipürével, sült krumplival vagy akár rösztivel tálalva is remek.
Hagymás rostélyos
Hozzávalók:
- 4-6 szelet ujjnyi vastag rostélyos
- szeletenként egy fej közepes hagyma
- liszt
- só, frissen őrölt bors
- zsiradék
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
Kezdd a hússal! A szeleteket tisztítsd meg jó alaposan, majd mindegyiket vágdosd be a szélén 1-2 milliméter mélyen, hogy majd a sütéskor ne kunkorodjon fel a szélük. Ezután tekerj mindegyikre egy kis borsot, és tedd őket félre. A hagymákat tisztítsd meg, majd karikázd egységes méretű darabokra. Egy kisebb zacskóba tegyél lisztet, pár evőkanálnyit, tedd bele a hagymakarikákat is, majd rázd össze az egészet, úgy, hogy minden hagyma lisztes legyen.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ezután olvaszd fel a zsiradékot egy serpenyőben, pár perc alatt pirítsd át a hagymákat, szűrd le őket, és tedd félre.
A serpenyőt ne mosd el, csak tedd bele a hússzeleteket, és két-három percig süsd mindkét oldalukat. Amikor elkészültek, szedd ki őket, ízlés szerint sózd meg, aztán tálalhatod is, jól megszórva pirított hagymával.
Szószok a zamatos hús mellé
Ha nem elég a hagyma és a bors íze, készíts a húshoz valamilyen ínycsiklandó szószt!
7 szósz és mártás, amit mindenkinek ismernie kellene, aki szereti a húsokat
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!
- fokhagyma
- sült csirke
Omlós és ropogós sült csirke otthon
- paradicsom
- leves
20 perces friss paradicsomleves
- tészta
- krumpli