A hagyományos meggyleves receptje
Igazi nyári hűsítő
A kánikulában nem is kell más ebédre, csak egy nagy tányér jéghideg meggyleves.

Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Egyszerű trükkök, amik bitang jól feldobják a ruháidat: csak hajgumira és kreativitásra van hozzá szükséged »

Súlyos akné alakulhat ki a maszk viselésétől, ha erre nem figyelsz: nem mindegy, hogyan használod »

A levélmintás ruhák imádnivalóan nőiesek – Árakkal és lelőhelyekkel mutatjuk a legjobbakat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ugyan egy kicsit kell állnod a tűzhely mellett, a lábos felett, de ennyi áldozatot még pont bevállalhatsz azért, hogy pár óra múlva a hűtőből már bármikor elővehesd a hűsítő meggylevest.

Ha tobzódni szeretnél az élvezetekben, tálaláskor szedj a hideg levesbe egy gombóc vaníliafagyit, és tegyél rá egy levélke mentát.

Meggyleves

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy
  • 4 evőkanálnyi cukor
  • 2,5 dl zsíros tejszín
  • 1 kis marék szegfűszeg
  • 2-3 db csillagánizs
  • 1 kanál liszt
  • 1 csapott evőkanálnyi fahéj
  • 1 citrom
  • 1 csipet só
  • víz

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A gyümölcsöket mosd át jó alaposan, magozd ki őket, majd tedd egy mélyebb lábasba, és öntsd fel vízzel, nagyjából kétszer annyival, mint amennyi gyümölccsel készíted, de ha sűrűbb levest szeretnél, akkor másfél liter is elég, ha pedig hígabbat, akkor akár két és fél liternyit is használhatsz.

Ha felöntötted, jöhetnek hozzá a fűszerek - teatojásban - a sóval együtt, majd közepes lángon főzd addig, amíg fel nem forr.

Ha felforrt, vedd kisebbre a lángot, a tejszínt keverd simára a liszttel, szedj hozzá pár kanálnyit a levesből, keverd el, majd ezt a tejszínes-lisztes keveréket add a leveshez, sűrítsd be vele. Ha ezzel kész vagy, már csak le kell hűtened a levest.

Meggyleves után meggyes süti

Ha szezon van, hát szezon van, a kissé fanyar gyümölcsöt nem lehet megunni, és minden változatban finom.

Ezt is szeretjük