Házi medvehagymás vajkrém - Kenyérre és sültekhez is kitűnő

Házi medvehagymás vajkrém - Kenyérre és sültekhez is kitűnő
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már csak gyógyhatása miatt is fogyassz minél több medvehagymát. Az intenzív ízű és illatú növényt sokféleképpen felhasználhatod a konyhában. A legegyszerűbb, ha vajkrémet készítesz belőle, de megtöltheted vele a húsokat is. Kard Éva jól bevált receptjét érdemes kipróbálni.

Medvehagymás vajkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg vaj
  • 2.5 dkg medvehagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát jól mosd meg, és egy konyhai papírtörlővel itasd le róla a vizet. Vágd fel apróra, majd add hozzá az olívaolajat, a citromlevet, ízlés szerint sót, és botmixerrel pépesítsd. Közben kóstold meg, ha szükséges, változtass a fűszerezésen.

Ezután add hozzá a puha vajat, és keverőkanállal alaposan dolgozd össze, hogy jó krémes legyen. Tálalásig tedd a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Az elkészült medvehagymás vajkrémet fogyaszthatod kenyérre kenve, retekkel, paradicsommal, paprikával.
 

Ezt is szeretjük