Házi medvehagymás vajkrém - Kenyérre és sültekhez is kitűnő

Házi medvehagymás vajkrém - Kenyérre és sültekhez is kitűnő
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már csak gyógyhatása miatt is fogyassz minél több medvehagymát. Az intenzív ízű és illatú növényt sokféleképpen felhasználhatod a konyhában. A legegyszerűbb, ha vajkrémet készítesz belőle, de megtöltheted vele a húsokat is. Kard Éva jól bevált receptjét érdemes kipróbálni.

Medvehagymás vajkrém

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg vaj
  • 2.5 dkg medvehagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát jól mosd meg, és egy konyhai papírtörlővel itasd le róla a vizet. Vágd fel apróra, majd add hozzá az olívaolajat, a citromlevet, ízlés szerint sót, és botmixerrel pépesítsd. Közben kóstold meg, ha szükséges, változtass a fűszerezésen.

Ezután add hozzá a puha vajat, és keverőkanállal alaposan dolgozd össze, hogy jó krémes legyen. Tálalásig tedd a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Az elkészült medvehagymás vajkrémet fogyaszthatod kenyérre kenve, retekkel, paradicsommal, paprikával.
 

Ezt is szeretjük