Medvehagymás tészta tejszínes szósszal: ropogósra pirul a teteje
Az illatos medvehagymából tejszínes sült tésztát is készíthetsz.
Egy sietős estén nem is kell finomabb, mint egy ropogósra sült medvehagymás-tejszínes sült tészta. Medvehagymát vásárolhatsz a zöldségesnél is, de akár magad is összegyűjtheted kirándulás közben. Ha kíváncsi vagy, milyen finomságokat készíthetsz még az illatos tavaszi növényből, ebben a válogatásban sok ötletet találsz.
Medvehagymás sült tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg száraztészta
- 25 dkg reszelt sajt
- 20 dkg tejföl
- 2 dl tejszín
- 1 csokor medvehagyma
- só
- bors
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett idő alatt. Ha kész, szűrd le. A medvehagymát szeleteld fel. Keverd össze a tejszínnel és a tejföllel, sózd és borsozd meg, és pépesítsd turmixgépben vagy botmixerrel. Tedd a szószt egy edénybe, és keverd el a reszelt sajt felével.
Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal. Oszd el benne a főtt tésztát, és forgasd össze a medvehagymás szósszal. Szórd meg a tetejét a reszelt sajt másik felével, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe. Húsz perc múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd még tíz percig, hogy a tetején a sajt ropogósra süljön.
Hússal is készíthetsz sült tésztát: csirkemellel megrakva laktató, és egyszerűen elkészül.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept