Ropogósra sült, sós gofri medvehagymával: vacsorára is tökéletes
Sósan is süthetsz gofrit túróval és medvehagymával a tésztájában.
A gofri nem csak édesen, hanem sós változatban, medvehagymával és túróval kikeverve is fantasztikus. Tökéletes választás reggelire, vacsorára, de akár a vendégeidet is elkápráztathatod vele. Ha pedig valamilyen újfajta receptet is kipróbálnál, készíts jópofa buborékgofrit!
Medvehagymás gofri
Hozzávalók 8 darabhoz
- 25 dkg túró
- 15 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 dl víz
- 1 csokor medvehagyma
- 1 kávéskanál só
- 0.5 csomag sütőpor
- olaj szükség szerint
Elkészítés:
A villával áttört túrót keverd ki a tojásokkal. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sóval és a sütőporral, és a vízzel felváltva adagold a tojásos részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát. A medvehagymát mosd meg, aprítsd fel, és keverd ezt is a masszához.
A gofrisütőt forrósítsd fel, és merőkanállal tegyél bele egy adag tésztát. Darabonként négy-öt perc alatt - vagy amennyit ír a készülék használati utasítása - süsd ki őket. Nézz utána annak is, hogy a gofrisütődet használat előtt ki kell-e olajozni. A kisütött, ropogós gofrikat frissen fogyaszd.
Ha van kedved, a klasszikus liege-i vajas gofri elkészítését is próbáld meg.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept