Buborékgofri kevert tésztából: speciális sütővel gyerekjáték elkészíteni

Ha van hozzá megfelelő sütőd, pillanatok alatt elkészítheted a jópofa buborékgofrit.

buborek gofri
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Hong Kongból származó buborék gofri hasonlóan úgy készül, mint a hagyományos változat, a vicces forma eléréséhez viszont speciális sütőt kell használni. Hogy igazán ropogós legyen, kukoricakeményítőt is adj hozzá.

A mennyiségeket legegyszerűbben egy 2,5 decis bögrében mérheted ki.

Buborékgofri

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 evőkanál étolaj + a sütő kikenéséhez
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1.5 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csipet
  • 0.5 bögre tej
  • 0.5 bögre víz
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat, tehát a kukoricakeményítőt, a lisztet, sütőport, a cukrot és a sót vegyítsd el egy tálban. 

Egy másik tálban verd fel enyhén a tojásokat, majd vegyítsd hozzá a vaníliaaromát, a tejet és a vizet. Keverd össze, majd adagold bele a lisztes-cukros részt is.

A buborékos gofrisütőt kend ki olajjal, és forrósítsd fel. Adagolj bele egy merőkanálnyi tésztát, és ha a használati utasítás máshogy nem javasolja, négy perc alatt süsd ropogósra. Így folytasd, amíg a tészta el nem fogy. Tálald fagyival, tejszínhabbal, csokikrémmel, porcukorral vagy gyümölcsökkel.

Hasonlóan finom desszert lehet a marokkói lyukas palacsinta is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük