Sajtos omlett medvehagymával és ropogós szalonnakockákkal: vacsorára is tökéletes

A medvehagymás, szalonnás omlettnél nem is kell kiadósabb reggeli vagy vacsora.

Medvehagymás-szalonnás omlett
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sok-sok reszelt sajttal és ropogós szalonnakockákkal tálalt medvehagymás omlett friss zsemlével és zöldségekkel teljes értékű reggeli vagy vacsora lehet. Nagy előnye, hogy egy személyre is érdemes elkészíteni. Ha szereted az omlettet, próbáld ki a krumplival sült spanyol változatot is, vagy készítsd úgy, ahogy a franciák szokták!

Medvehagymás-szalonnás omlett

Hozzávalók 1 személyre

  • 5 dkg főtt császárszalonna
  • 3 tojás
  • 2.5 dkg reszelt sajt
  • 1 szál medvehagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát kockázd fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, dobd rá a szalonnakockákat, és kevergetve süsd őket tíz perc alatt ropogósra.

 

Amíg a szalonna sül, a medvehagymát aprítsd fel, a sajtot pedig reszeld le. A tojásokat üsd egy tálba, sózd, borsozd, és villával verd fel őket. Keverd hozzájuk a medvehagymát is. Amikor a szalonna már ropogósra sült, öntsd hozzá a tepsibe a tojást is. Ne kevergesd, mint a rántottát, hanem hagyd, hogy az aljától indulva nagyjából öt perc alatt átsüljön. A tetejét a tepsiben szórd meg a reszelt sajttal. Amikor a sajt megolvadt, az omlett felső része pedig kocsonyás állagot vett fel, készen van. Ekkor húzd le a tűzről, és azonnal fogyaszd.

Krémes, majonézes krumplisaláta: a medvehagyma a lelke

Csavarj egyet az untig ismert recepten, keverj friss medvehagymát a krumpli mellé, hihetetlenül feldobja a salátát.

Elolvasom
Ezt is szeretjük