Kiadós spanyol omlett hagymával és krumplival: főfogásnak is beillik, olyan laktató
A krumplival és hagymával készült spanyol omlett olyan laktató, hogy teljes értékű ebédnek is megfelel.

spanyol omlett
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az omlettet rendszerint reggelire, esetleg vacsorára készítjük, a krumplival és hagymával sült spanyol változat azonban annyira kiadós, hogy főfogásként is bátran kínálhatod. 

Spanyol omlett receptje

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 tojás
  • 4 krumpli
  • 1 hagyma
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A hagymát cikkezd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Közben a krumplit hámozd meg, kockázd fel, add a hagymához, és 10-15 perc alatt közepes lángon süsd meg őket. Nem kell, hogy ropogós kérgük keletkezzen, a lényeg, hogy ne maradjanak nyersek. A tojásokat üsd egy tálba, sózd és borsozd őket, majd öntsd hozzá a kisült krumplit és hagymát, és keverd el. Letakarva hagyd állni negyedórát. A pihentetési idő leteltével egy tiszta serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és oldalanként két-három perc alatt süsd meg az omlettet.

Ha szereted a mediterrán hangulatú fogásokat, a kiadós spanyol lencsefőzeléket is bátran készítsd el.

Ezt is szeretjük