Az eredeti francia omlett titka: reggelire vagy vacsorára nem is kell jobb
Az eredeti francia omletthez kevés hozzávaló szükséges, mégis fantasztikus.

francia omlett
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az eredeti francia omlett készítése szinte művészet. Pedig alig kell hozzá valami: csak tojás, vaj és egy kis ízesítés. Fehér borsot használj hozzá, a fekete ugyanis nem áll jól neki.

 

Eredeti francia omlett

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál reszelt sajt
  • 1.5 evőkanál vaj + a tetejére
  • fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat egy tálban, kézi habverő segítségével verd fel teljesen egyneműre. Szórd meg sóval és ízlés szerint fehér borssal. Egy tapadásmentes serpenyőben olvaszd fel a vajat. Öntsd bele a tojást. A serpenyőt folyamatosan rázogatva kevergesd egy szilikonos spatulával a massza szélét, amíg kis darabokra esik. A folyamatos rázogatásnak köszönhetően nem rántottaállaga lesz, inkább sűrű keverékre fog emlékeztetni. Két perc kevergetés után zárd el alatta a lángot, és hagyd, hogy az alja a forró serpenyőben megszilárduljon. Ekkor szórd meg reszelt sajttal, majd nyúlj alá a spatulával, és mint egy palacsintát, óvatosan tekerd fel. A spatula segítségével emeld ki a serpenyőből, és tegyél rá néhány kis darabka vajat, amelyek így azonnal elolvadnak.

Ha már francia receptek, a híres lecsójukat, a ratatouille-t is érdemes elkészítened.

Ezt is szeretjük