Az eredeti francia omlett titka: reggelire vagy vacsorára nem is kell jobb

Az eredeti francia omletthez kevés hozzávaló szükséges, mégis fantasztikus.

Eredeti francia omlett
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az eredeti francia omlett készítése szinte művészet. Pedig alig kell hozzá valami: csak tojás, vaj és egy kis ízesítés. Fehér borsot használj hozzá, a fekete ugyanis nem áll jól neki.

 

Eredeti francia omlett

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál reszelt sajt
  • 1.5 evőkanál vaj + a tetejére
  • fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat egy tálban, kézi habverő segítségével verd fel teljesen egyneműre. Szórd meg sóval és ízlés szerint fehér borssal. Egy tapadásmentes serpenyőben olvaszd fel a vajat. Öntsd bele a tojást. A serpenyőt folyamatosan rázogatva kevergesd egy szilikonos spatulával a massza szélét, amíg kis darabokra esik. A folyamatos rázogatásnak köszönhetően nem rántottaállaga lesz, inkább sűrű keverékre fog emlékeztetni. Két perc kevergetés után zárd el alatta a lángot, és hagyd, hogy az alja a forró serpenyőben megszilárduljon. Ekkor szórd meg reszelt sajttal, majd nyúlj alá a spatulával, és mint egy palacsintát, óvatosan tekerd fel. A spatula segítségével emeld ki a serpenyőből, és tegyél rá néhány kis darabka vajat, amelyek így azonnal elolvadnak.

Ha már francia receptek, a híres lecsójukat, a ratatouille-t is érdemes elkészítened.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük