Medvehagymás tojássaláta: csupa egészséges hozzávalóból

Csak frissítő zöldségek kerülnek ebbe a harsogó színű tojássalátába, ami a hizlaló majonézes öntet nélkül is csábító lesz.

Medvehagymás tojássaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A medvehagyma, a petrezselyem és a spenót külön-külön is nagyon egészségesek, tele vannak vitaminnal, fontos ásványi anyagokkal, kalóriát viszont alig tartalmaznak. Tojással összekeverve remek salátát készíthetsz a frissítő zöldségekből. Ebben a medvehagyma intenzív íze és illata lesz igazán meghatározó. Pirítóssal remek reggeli vagy vacsora lehet, de kenyérszeletek közé is rakhatod, sőt, hús mellé is kínálhatod. 

Medvehagymás tojássaláta

Hozzávalók 4 személyre

A salátához

  • 4 db tojás
  • 3 szál újhagyma
  • 1 bögre spenót
  • 0.5 csokor medvehagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem

Az öntethez

  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat főzd forrástól számítva 10 percig, majd várd meg, míg kihűlnek, és pucold meg őket. Vágd kis darabokra, és rakd egy tálba. A medvehagymát, a petrezselymet, az újhagymát és a spenótot alaposan mosd meg, csepegtesd le, aprítsd fel.  
Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a citrom levét, a sót, a borsot és a mustárt, és locsold meg vele a tojásos keveréket. Forgasd össze, majd tedd a hűtőbe. Hagyd, hogy az ízek egy-két óra alatt jól összeérjenek. 
A frissítő quinoasalátába is sok tavaszi zöldség kerül. Segít feltölteni a vitaminraktárat. 

Ezt is szeretjük